Ιράν: Αναπόφευκτη η δράση κατά του Ισραήλ – Ποιό το μήνυμα στις ΗΠΑ

Το Ιράν δεν επιδιώκει την κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα είπε το Reuters. «Το Ιράν επιδιώκει να […]

Το Ιράν δεν επιδιώκει την κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ για να αποτρέψει περαιτέρω αστάθεια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με όσα είπε το Reuters.

«Το Ιράν επιδιώκει να εδραιώσει την σταθερότητα στην περιοχή, αλλά αυτό θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής ενάντια στον τυχοδιωκτισμό του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)», είπε ο Νάσερ Καναάνι, προσθέτοντας ότι η δράση της Τεχεράνης είναι αναπόφευκτη.

Ο Καναάνι κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου».

Ο ανώτατος διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε τη Δευτέρα την απειλή ότι το Ισραήλ «θα λάβει τιμωρία εν ευθέτω χρόνω».

Η Τεχεράνη και οι ευθυγραμμισμένες με το Ιράν ομάδες όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για τη  για την δολοφονία της Χανίγια στις 31 Ιουλίου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-IRANIAN ARMY OFFICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί