Κροκόδειλος κατασπάραξε άνδρα που έκανε διακοπές στην Αυστραλία – Πώς έσωσε τη σύζυγό του

Η σύζυγος του άνδρα που σκοτώθηκε σε επίθεση κροκόδειλου στο Κουίνσλαντ λέει ότι η τελευταία του πράξη ήταν να σώσει τη ζωή της.

Ο γιατρός του Νιούκαστλ, Ντέιβ Χόγκμπιν, ήταν ο 40χρονος άνδρας που σκοτώθηκε από κροκόδειλο 4,9 μέτρων κοντά στο Κουκτάουν.


Η σύζυγος του άνδρα που σκοτώθηκε από έναν κροκόδειλο 4,9 μέτρων στο βόρειο Κουίνσλαντ είπε ότι η τελευταία του πράξη ήταν να σώσει τη ζωή της και να την εμποδίσει να μπει στο νερό.

Ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν μέσα σε έναν κροκόδειλο στο Cooktown σε μια εκτεταμένη έρευνα για έναν άνδρα που χάθηκε το Σαββατοκύριακο. Η αστυνομία του Κουίνσλαντ είπε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια επίσημη διαδικασία ταυτοποίησης και θα ετοιμαστεί μια έκθεση για τον ιατροδικαστή, αλλά τα λείψανα πιστεύεται ότι είναι αυτά ενός αγνοούμενου 40χρονου άνδρα από τη Νέα Νότια Ουαλία .


Η κουνιάδα του είπε ότι δεν ψάρευε εκείνη τη στιγμή αλλά περπατούσε σε ένα «καθιερωμένο» μονοπάτι σε μια όχθη ποταμού ύψους 5 μέτρων στη γέφυρα του ποταμού Ανάν το απόγευμα του Σαββάτου. Πιστεύεται ότι μέρος του εδάφους υποχώρησε, είπε, ίσως λόγω βροχοπτώσεων.

Ο Χόγκμπιν έπεσε στο ποτάμι, με τη σύζυγό του, Τζέιν, να γλιστράει και αυτή, απελπισμένη να τον σώσει. Αλλά άφησε το χέρι της όταν συνειδητοποίησε ότι έπεφτε και αυτή μέσα, ανέφερε το ρεπορτάζ του news.com.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κροκόδειλος τον τράβηξε αμέσως.

Η Τζέιν είπε στο news.com.au ότι «δεν έκανε τίποτα λάθος» και ότι το όλο επεισόδιο είχε διαρκέσει μόνο «30 δευτερόλεπτα».

«Απλώς απολαμβάναμε μια τυπική μέρα των διακοπών μας και όλα άλλαξαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα», είπε. «Δεν έκανε τίποτα λάθος – στην πραγματικότητα, τα έκανε όλα σωστά. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν τόσο γρήγορα σε μια στιγμή, παρόλο που τα κάνουμε όλα σωστά».

«Με έσωσε – η τελευταία του πράξη ήταν να μην με τραβήξει μαζί του. Χαίρομαι που είμαι ακόμα εδώ, γιατί θα μπορούσε να ήταν χειρότερο για όλους τους εμπλεκόμενους».

«Ο Ντέιβ ήταν απλώς ο πιο ήρεμος, προσγειωμένος άνθρωπος που υπήρχε σε μια κρίση και ήταν τόσο στοργικός, στοχαστικός, όμορφος, σκληρά πιστός και προστατευτικός και έξυπνος».

«Μια μικρή παρηγοριά είναι ότι κανένα από τα παιδιά του Ντέιβ δεν ήταν μάρτυρας αυτού του γεγονότος».

Οι αξιωματικοί της άγριας ζωής άρχισαν να ερευνούν κροκόδειλους στην περιοχή αφού αποκάλυψαν τη Δευτέρα ότι το «ζώο-στόχος» είχε ένα διακριτικό σημάδι.

«Υπήρξαν κάποιες προτάσεις ότι ο κροκόδειλος μπορεί να έχει μια λευκή ουλή στο ρύγχος του», είπε στους δημοσιογράφους ο Daniel Guymer του Τμήματος Περιβάλλοντος, Επιστήμης και Καινοτομίας.

Ώρες αργότερα οι φύλακες επιβεβαίωσαν ότι μια έρευνα με ελικόπτερο είχε βρει το ερπετό σε έναν κολπίσκο 4 χιλιόμετρα απέναντι.

«Αξιωματικοί της άγριας ζωής έκαναν ευθανασία σε έναν μεγάλο κροκόδειλο που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τη θανατηφόρα επίθεση στον ποταμό Ανάν», ανέφερε το τμήμα.

Οι αρχές εξέφρασαν τη Δευτέρα τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους φίλους του αγνοούμενου σε μια «τόσο τραυματική στιγμή».

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί