«Το Ισραήλ δεν είναι πια ανίκητο»! Η Χεζμπολάχ απειλεί ευθέως την Χάιφα

Ο Γενικός Γραμματέας του σιιτικού κόμματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, ανακοίνωσε την επέκταση της κλίμακας των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ και των επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία προς τους υποστηρικτές του μια εβδομάδα μετά την δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή Fuad Shokr στις 30 Ιουλίου στην νότια Βηρυτό ως αποτέλεσμα επιδρομής της ισραηλινής αεροπορίας. Την ομιλία του σιίτη πολιτικού μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al Manar .

«Οι κάτοικοι της Χάιφα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο μετά από την επίθεση από τα drones μας σε εχθρική στρατιωτική βάση στην Ναχαρίγια (ΕΔΩ)», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, drones της Χεζμπολάχ έφτασαν την Τρίτη στα ανατολικά προάστια της πόλης Άκρε, που βρίσκεται στον κόλπο της Χάιφα.

Όπως ισχυρίστηκε ο Νασράλα, σύμφωνα με τους Times of Israel, το Ισραήλ συνιστά πλέον αήττητη δύναμη, καθώς έχει ανάγκη τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους για να αμυνθεί απέναντι σε πιθανό ιρανικό χτύπημα!

Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι drones καμικάζι της σιιτικής πολιτοφυλακής έπληξαν τη βάση του 621ου τάγματος ειδικών δυνάμεων “Egoz” στη Nahariya και επιτέθηκαν στους στρατώνες της μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού Golani.

Ο Nasrullah, στην ομιλία του, υποστήριξε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, χωρίς να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη με στόχο την προσάρτηση αυτού του παλαιστινιακού εδάφους. Ωστόσο, είπε, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «δεν έχει προοπτικές και θα ηττηθεί, παρά την στρατιωτική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και την Γαλλία».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί