Μέση Ανατολή: Τα διαφαινόμενα «μαντάτα» για την Ελλάδα δεν είναι καλά

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη και φυσικά αυτό δείχνει να επηρεάζει και την Ελλάδα!

Άλλωστε οι πρώτοι τριγμοί έγιναν αισθητοί την «Μαύρη Δευτέρα» 5/8: Οι χρηματιστηριακοί δείκτες υπέστησαν ελεύθερη πτώση, ενώ το χρηματιστήριο Αθηνών είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη!

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου είναι επικεντρωμένο στις εξελίξεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, με το βλέμμα σε συνέπειες που ενδέχεται να πλήξουν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας!

Οι μεγαλύτερες ανησυχίες αφορούν την ενέργεια και τις αλυσίδες εφοδιασμού!

Στην κυβέρνηση φέρονται να ανησυχούν πως υπάρχει κίνδυνος για ακόμα μία ενεργειακή κρίση, η οποία θα αυξήσει τις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου, ειδικά άπαξ και υπάρχει θέμα με τις διαδρομές μεταφοράς καυσίμων!

Αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και πιθανώς και στο ρεύμα αναμένεται να ασκήσουν έντονη πίεση στον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάσει επιδόματα σε πολίτες που θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν φουσκωμένους λογαριασμούς!

Είναι προφανές πως τα μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή επιδεινώνουν την κατάσταση!

Λαμβάνοντας υπόψη το τι συνέβη σε σχέση με την Ουκρανία, τότε πιθανή νέα ενεργειακή κρίση θα οδηγήσει σε ντόμινο αυξήσεων σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης και όχι μόνο! Σε συνδυασμό μάλιστα με την λεγόμενη πανώλη, η οποία οδηγεί αιγοπρόβατα σε αναγκαστική σφαγή και την φερόμενη σε περιοχές της Ελλάδας, ελλοχεύουν επικίνδυνα σενάρια για μεγάλες και σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Εκτός αυτού, υφίστανται έντονοι φόβοι για νέα κύματα αλλοδαπών, οι οποίοι θα κατακλύσουν την χώρα! Μια κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή θα στείλει αμέτρητους «πρόσφυγες/μετανάστες» προς τα μέρη μας, πολλοί από τους οποίους θα πάρουν την σύγκρουση ως αφορμή για να σπεύσουν την Ευρώπη!

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Έβρος και τα νησιά θα βρεθούν αντιμέτωπα με άγριες εικόνες και την Τουρκία να σπεύδει να αξιοποιήσει την συγκυρία!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί