Τουλάχιστον 10 χλμ μέσα στην Ρωσία οι Ουκρανοί! Γερμανικά τανκς 80 χρόνια μετά σε ρωσικό έδαφος;

Μετά την προέλαση των ουκρανικών μονάδων στο Κουρσκ,

η Μόσχα δημοσίευσε εκρηκτικές εικόνες που λέγεται ότι δείχνουν και γερμανικά τανκς, όπως σχολιάζουν γερμανικά ΜΜΕ!

Τουλάχιστον τρεις Marders λέγεται ότι εμπλέκονται, καθώς και δύο τύποι τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού των ΗΠΑ, το όχημα Bradley και η έκδοση Stryker.

Στον γερμανικό τύπο σχολιάζεται οι Ουκρανοί προχωρούν στο ρωσικό έδαφος με γερμανικά τανκς, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει 10 έως και 30 χλμ εντός ρωσικού εδάφους, έχοντας καταλάβει δύο κωμοπόλεις και μερικά χωριά ενδιάμεσα! Η Μόσχα ισχυρίζεται πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και τονίζει πως σε λίγες μέρες θα έχει λυθεί εντελώς το ζήτημα, αντιμετωπίζοντας τις δυνάμεις που έχουν εισβάλλει! Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, στο Κουρσκ θα σπεύσουν και Τσετσένοι!

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την επιχείρηση, ο πολιτικός του γερμανικού συγκυβερνητικού κόμματος FDP, Μάρκους Φάμπερ, για την ενδεχόμενη συμμετοχή γερμανικών τανκ σε ρωσικό έδαφος, εκείνος απάντησε:

“Με την παράδοση στην Ουκρανία, αυτά είναι ουκρανικά όπλα. Με την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, το έδαφος και των δύο κρατών είναι εμπόλεμη ζώνη”.

Η πρόεδρος του BSW, Sahra Wagenknecht, αντέδρασε:

“Αυτή είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη. Ο καγκελάριος πρέπει να τηλεφωνήσει στον Ουκρανό πρόεδρο και να απαιτήσει να μην χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα σε προέλαση στο ρωσικό έδαφος.”

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί