Βρετανός ειδικός για Κουρσκ: Η εισβολή των Ουκρανών απέτυχε, ο ρωσικός λαός σκληραγωγήθηκε!

Ποιός φέρεται να ήταν ο στόχος των Ουκρανών, σύμφωνα με τον ίδιο

Στις 6 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια θρασύδειλη επίθεση σε μια προσπάθεια να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Την επόμενη μέρα, ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ είπε ότι η προέλαση βαθιά στο ρωσικό έδαφος είχε σταματήσει.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απόπειρά τους για εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ της Ρωσίας είναι μάταιη και ότι είναι καιρός να την stamat;hsoyn, anaf;erei ο Βρετανός ειδικός, Alexander Mercouris στο κανάλι του στο YouTube, το οποίο επικαλείται το Sputnik.

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ αρχίζει να αποτυγχάνει και μπορεί να αρχίσει να αλλάζει τροπή», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, προσθέτοντας ότι το καθεστώς του Κιέβου «ποτέ δεν έθεσε σαφείς στόχους ως προς το τι αφορά αυτή η επιχείρηση».

Επεσήμανε τις δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης του πρώην υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Zagorodnyuk και του Mykhailo Podolyak, επικεφαλής του γραφείου του Volodymyr Zelensky, που φαίνεται να δείχνουν ότι η επιχείρηση Κουρσκ, σχεδιάστηκε με σκοπό την μετατόπιση των ρωσικών στρατευμάτων από άλλες περιοχές, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα ηττούνται, στο Κουρσκ.

«Αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε βαθμό και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή», είπε ο Mercouris, σημειώνοντας ότι «αν, πράγματι, αυτό ήταν μέρος του σχεδίου, απέτυχε. ”

Όσον αφορά την προσπάθεια αποθάρρυνσης του ρωσικού πληθυσμού από το να δείξει υποστήριξη για τη συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, το Κίεβο προσπαθεί να το κάνει εδώ και χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. «Αντίθετα, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως (η εισβολή στο Κουρσκ) τον σκληραγώγησε», είπε ο ειδικός.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί