Τσετσένος διοικητής: Η μάχη του Κουρσκ θα οδηγήσει την Ουκρανία σε κατάρρευση

«Δεν θα υπάρξει έλεος» διαμηνύει η Μόσχα

Ο αγώνας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας είναι μια «αποφασιστική μάχη» που θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση του Κιέβου, ισχυρίστηκε ο υποστράτηγος Άπτυ Αλαουντίνοφ, ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων Αχμάτ από την Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας και ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και Τσετσένοι κατευθύνονται ή βρίσκονται ήδη στο Κουρσκ

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram το Σάββατο, ο Alaudinov, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Πολιτικής Διεύθυνσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Απρίλιο του 2024, είπε ότι είναι «αδιανόητο» ότι η Ρωσία θα μπορούσε να ηττηθεί στο πεδίο της μάχης. 

Τα σχόλια έγιναν σε σχέση με την εισβολή της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ, την μεγαλύτερη επίθεση σε ρωσικό έδαφος από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μεταξύ των γειτονικών κρατών τον Φεβρουάριο του 2022. 

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να αμφιβάλλετε, να πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε ακόμη και αυτή την μάχη», τόνισε, κάνοντας έκκληση για περισσότερους ανθρώπους να ενταχθούν στο στρατό. 

«Σας προτρέπω όλους να λάβετε μια απόφαση σε αυτή την αποφασιστική μάχη. Επειδή μετά από αυτή την μάχη, η Ουκρανία θα πέσει, όπως και το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και όλοι όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία», σημείωσε και προσέθεσε πως Αμερικανοί, Πολωνοί, Άγγλοι και Γάλλοι έχουν γίνει αντιληπτοί να πολεμούν για το Κίεβο. «Δεν έχετε θέση… στη γη μας, και θα κάνουμε τα πάντα για να σας κρατήσουμε έξω. Η Ρωσία είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Είμαστε μια δύναμη που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει», υπογράμμισε

Από την έναρξη της εισβολής την Τρίτη, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει σχεδόν 1.120 στρατιώτες και 140 τεθωρακισμένα οχήματα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η προέλαση έχει σταματήσει. Ωστόσο, ο αριθμός των Ουκρανών που έχουν εισβάλλει στο ρωσικό έδαφος δείχνει μεγαλύτερος από την αρχική εκτίμηση της Μόσχας!

Η Μόσχα χαρακτήρισε την επιδρομή πρόκληση και κατηγόρησε το Κίεβο ότι στοχεύει αμάχους και μη στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή. 

Ως τελευταία εξέλιξη, ένα χτύπημα πυραύλων κατέστρεψε ένα ουκρανικό κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, ισχυρίστηκε το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το υπουργείο είπε ότι ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander-M πραγματοποίησε πλήγμα σε θέσεις διοίκησης της 22ης Ξεχωριστή Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών.

«Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό επιτελείο της… ταξιαρχίας, 15 άτομα συνολικά, εξοντώθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει κανένα έλεος».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί