Ο πιο ακριβός αναπτήρας στον κόσμο κοστίζει περισσότερο από μια Ferrari!

Κατασκευασμένος με 400 γραμμάρια μασίφ χρυσό και διακοσμημένο με 152 ζαφείρια, ο Louis XIII Fleur de Parme αναγνωρίζεται ως ο πιο ακριβός αναπτήρας πούρων στον κόσμο.

Η γαλλική μάρκα πολυτελείας ST Dupont ξεκίνησε να εργάζεται για τον αναπτήρα Louis XIII Fleur de Parme μετά από ειδικό αίτημα του Steven Hung, ενός δισεκατομμυριούχου από το Χονγκ Κονγκ με πάθος για τη γαλλική ιστορία.

Ο πελάτης είχε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις που κατέστησαν προφανές στον Dupont ότι αυτό το έργο μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν ειδικό σχεδιαστή με βαθιά γνώση της γαλλικής κουλτούρας και ιστορίας. Η πριγκίπισσα Tania de Bourbon Parme, άμεση απόγονος του Λουδοβίκου XIII, αλλά και διάσημη σχεδιάστρια, πέρασε έξι μήνες δουλεύοντας με μια ομάδα 80 τεχνιτών για να δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο τέχνης που αξίζει τον τίτλο του «πιο ακριβού αναπτήρα στον κόσμο».

Εμπνευσμένος από το Αναγεννησιακό/Μπαρόκ στυλ της εποχής του Βασιλιά Λουδοβίκου XIII, ο μοναδικός αναπτήρας LOUIS XIII Fleur de Parme έχει σχεδιαστεί ως βασιλικό χρυσό στέμμα που κάθεται σε μια διακοσμητική βάση. Είναι κατασκευασμένος από 400 γραμμάρια μασίφ χρυσό και διακοσμημένοε με 152 ζαφείρια συνολικής χωρητικότητας 41 καρατίων.

Ο αναπτήρας αποκαλύφθηκε το 2013, ενώ ο LOUIS XIII Fleur de Parme αναγνωρίστηκε σύντομα από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο ακριβός αναπτήρας πούρων στον κόσμο, με μια εντυπωσιακή τιμή 500.000 δολαρίων από τον αγοραστή του. Πάνω από μια δεκαετία αργότερα, εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβός αναπτήρας πούρων στον κόσμο, με διαφορά.

Ο LOUIS XIII Fleur de Parme αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής στους συλλέκτες προϊόντων πολυτελείας που η ST Dupont έφτιαξε τουλάχιστον 31 μικρότερα κομμάτια ρέπλικα που φέρεται να πωλήθηκαν για 15.900 δολάρια το καθένα.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί