Η εστία που έκαψε τη β.α. Αττική! ΒΙΝΤΕΟ από τα drones που σαρώνουν τα βουνά μας

Τον δυστοπικό ρόλο των drones όλοι τον αποδέχθηκαν ως... «αναγκαίο κακό».

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις τελευταίες ώρες, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνονται οι πρώτες στιγμές της μεγάλης πυρκαγιάς της Αττικής.

Οι καταγραφές προέρχονται από το εποπτικό drone της Πάρνηθας το οποίο είναι μόνο ένα από τα πολλά που πλέον «σαρώνουν» τα δάση όλης της Αττικής (και όχι μόνο).

Η πρώτη εστία έκανε την εμφάνισή της στις 15:02, σύμφωνα με το βίντεο που ανήρτησε ο υπουργός.

Στο επόμενο καρέ, στις 15:06, βλέπουμε εικόνα από ένα διαφορετικό drone, που αυτή τη φορά «σάρωνε» την περιοχή της Πεντέλης και δη του Διονύσου. Τότε είναι που γίνεται η πρώτη ρίψη του ελικοπτέρου.

Κατά τον Υπουργό, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο μέσα σε 7 λεπτά για να επιχειρήσουν στη φωτιά.

Ωστόσο τα αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτησή του βρίθουν, καθώς όλοι απορούν πώς είναι δυνατόν μία φωτιά, με την πρώτη ρίψη να γίνεται τόσο σύντομα, να λαμβάνει τέτοιες διαστάσεις, κατακαίγοντας μέσα σε 36 ώρες μία έκταση άνω των 100χιλ. στρεμμάτων!

Και ταυτόχρονα κανείς δεν ασχολείται με τα εποπτικά μέσα (βλ. drones με θερμικές κάμερες κ.α.) που πλέον επιτηρούν ακόμα και πάρκα μέσα στις πόλεις μας και τα έχουν συνηθίσει οι πάντες:

Eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί