Ρώσος ΥΠΑΜ: Ενισχύονται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Μπέλγκοροντ

«Επικεντρωνόμαστε τώρα στην εκκαθάριση των περιοχών όπου έχουν διεισδύσει δυνάμεις του εχθρού».

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ένατη ημέρα της ουκρανικής εισβολής στο ρωσικό έδαφος.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης αφιερωμένης στην ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ έκανε λόγο για «καταμερισμό επιπλέον δυνάμεων και μέσων» στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με εκείνη του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εισβάλει από την 6η Αυγούστου.

«Η συνάντηση (…) επέτρεψε να συζητήσουμε επιπλέον μέτρα που στοχεύουν στο να εγγυηθούμε την ακεραιότητα και το απαραβίαστο του εδάφους, όπως και την προστασία του πληθυσμού και των υποδομών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έναντι των επιθέσεων των στρατιωτικών δυνάμεων» του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός στο Telegram.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κήρυξε την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου, Αλεξάντερ Κουρενκόφ.

«Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη και τεταμένη. Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων από ουκρανικές ένοπλες ομάδες στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, έχουν προκληθεί ζημιές σε κατοικίες και υποδομές, ενώ υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πολίτες», δήλωσε ο Κουρενκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί