Η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γειτονιά του κόσμου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά όλοι έχουν την ίδια απορία(vid)

Η μεγαλύτερη τρισδιάστατη γειτονιά στον κόσμο έχει σχεδόν τελειώσει στο Τέξας, αλλά όλοι παρατηρούν το ίδιο πρόβλημα.

Μια αρχιτεκτονική επανάσταση συντελείται αθόρυβα στα αμερικανικά προάστια. Στο Τέξας, μια συλλογή ρομποτικών κατασκευαστών υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζει τη μεγαλύτερη γειτονιά με τρισδιάστατη εκτύπωση στον κόσμο και τώρα πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.

Με το όνομα Wolf Ranch , το έργο βρίσκεται κοντά στο Ώστιν και τροφοδοτείται από την κορυφαία εταιρεία τρισδιάστατων εκτυπώσεων Icon. Αποτελείται από 100 κατοικίες.

Οι εσωτερικοί χώροι φαίνονται φωτεινοί και ευρύχωροι εσωτερικά, με τζάμια και μεγάλο ανοιχτό σαλόνι και κουζίνα. Μειώνουν τη χρήση ενέργειας που βασίζεται στο δίκτυο με ένα σύστημα ηλιακών πάνελ και διαθέτουν επίσης κάποια έξυπνη οικιακή τεχνολογία, όπως ένα Ring Video Doorbell, μια κλειδαριά που λειτουργεί με Wi-Fi και έναν έξυπνο θερμοστάτη.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μετακομίζουν στα νέα τους σπίτια εδώ και μήνες και μέχρι σήμερα η Icon έχει τυπώσει 98 από τα 100 συστήματα τοίχου των σπιτιών, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται για την πλήρη ολοκλήρωσή τους τους επόμενους μήνες. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε ότι η τιμολόγηση ξεκινά από 400.000 δολάρια ΗΠΑ.


Αλλού στο Τέξας, η Icon παράγει επίσης άλλα έργα αρχιτεκτονικής τρισδιάστατης εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης Wimberly Springs και του ξενοδοχείου κατασκήνωσης El Cosmico .

Οι κατασκευές από σκυρόδεμα με τρισδιάστατη εκτύπωση έχουν σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικοί στο νερό, τη μούχλα, τους τερμίτες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά φαίνεται ότι δεν εντυπωσιάζονται όλοι από την καινοτομία.

Πώς λειτουργεί ένας 3D εκτυπωτής;
Η τρισδιάστατη εκτύπωση, γνωστή και ως πρόσθετη κατασκευή, είναι μια διαδικασία δημιουργίας αντικειμένων από ψηφιακό αρχείο με στρώση υλικού. Δείτε πώς λειτουργεί:

Λογισμικό CAD : Η διαδικασία ξεκινά με τη δημιουργία ενός ψηφιακού τρισδιάστατου μοντέλου χρησιμοποιώντας λογισμικό Computer-Aided Design. Το μοντέλο μπορεί επίσης να δημιουργηθεί σαρώνοντας ένα υπάρχον αντικείμενο ή κατεβάζοντας ένα σχέδιο από ένα αποθετήριο.
Τεμαχισμός : Το τρισδιάστατο μοντέλο χωρίζεται στη συνέχεια σε λεπτά οριζόντια στρώματα χρησιμοποιώντας λογισμικό κοπής. Αυτό το λογισμικό μετατρέπει το μοντέλο σε μορφή αρχείου (όπως .STL ή .OBJ) που μπορεί να διαβάσει ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, καθορίζοντας τον τρόπο εκτύπωσης κάθε επιπέδου.
Διαμόρφωση εκτυπωτή : Ο εκτυπωτής πρέπει να διαμορφωθεί με βάση το υλικό που χρησιμοποιείται, την επιθυμητή ανάλυση και άλλες παραμέτρους όπως θερμοκρασία, ταχύτητα και πάχος στρώσης.
Φινίρισμα : Ανάλογα με το υλικό και την ποιότητα της εκτύπωσης, ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω διαδικασίες φινιρίσματος, όπως τρίψιμο, βάψιμο ή σκλήρυνση

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι άνθρωποι μοιράζονται τις αντιδράσεις τους με πολλές από τις ίδιες ανησυχίες.


Ένας χρήστης έγραψε: «Φανταστείτε πόσο άβολο θα ήταν να καθαρίσετε τον τοίχο σας όταν η υφή του τοίχου σας είναι κυριολεκτικά δεκάδες προεξέχοντα στρώματα».

Ένας άλλος είπε: «Φανταστείτε να προσπαθείτε να κάνετε επισκευές ή να αναδιαμορφώσετε ένα σπίτι από σκυρόδεμα, απόλυτος εφιάλτης».

Ένα τρίτο άτομο συμφώνησε, δημοσιεύοντας: “Ούτε ένας ευθύς λείος τοίχος σε ολόκληρο το μέρος… δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τη διάταξη επειδή είναι χτισμένο ως ένα κομμάτι.”


Ωστόσο, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ICON, Jason Ballard, είναι ανένδοτος ότι αυτό είναι το μέλλον.

Είπε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου, αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ένας στόλος ρομπότ που κατασκευάζει μια ολόκληρη κοινότητα σπιτιών. Και όχι όλα τα σπίτια, τα σπίτια που είναι καλύτερα από κάθε άποψη… καλύτερος σχεδιασμός, υψηλότερη αντοχή, υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και άνεση και αυξημένη ανθεκτικότητα.

«Στο μέλλον, πιστεύω ότι τα ρομπότ και τα drones θα χτίσουν ολόκληρες γειτονιές, κωμοπόλεις και πόλεις, και θα κοιτάξουμε πίσω στην κοινότητα του Lennar’s Wolf Ranch ως το μέρος όπου ξεκίνησε η κατασκευή ρομποτικής σε κλίμακα. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά πιστεύω ότι αυτό σηματοδοτεί μια πολύ συναρπαστική και ελπιδοφόρα στροφή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα στεγαστικά ζητήματα στον κόσμο».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί