Σε ποια ερώτηση δεν πρέπει να απαντήσεις σε μπλόκο της τροχαίας

Υπάρχει μια ερώτηση-παγίδα που καλό είναι να σκεφτούμε καλά πριν απαντήσουμε.

Μέσα στην εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, η τροχαία εντείνει τους ελέγχους στους δρόμους, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές ώρες, με ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων να έχει ξεκινήσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.


Για αυτό το λόγο, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από τις αρχές στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή/και ναρκωτικών. Οι έλεγχοι αυτοί,αναμένεται να παραμείνουν αυξημένοι και την εβδομάδα 19-25 Αυγούστου.

Επειδή αρκετοί είναι εκείνοι που αγχώνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χωρίς να έχουν υποπέσει σε κάποια παράβαση, οι ειδικοί τονίζουν να παραμένουν ψύχραιμοι απέναντι στα όργανα της τάξης.
Αν και ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να απαντάει σε κάθε ερώτηση των αστυνομικών, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους οδηγούς να σκέφτονται προσεκτικά την απάντησή τους στην ερώτηση: “Ξέρετε γιατί σας σταμάτησα;”.

Πρόκειται συνήθως για μια μπλόφα των αρχών, με την καλύτερη απάντηση στην ερώτηση να είναι το “Δεν γνωρίζω”.


Αυτό συμβαίνει γιατί, κάποιες φορές, οι αστυνομικοί μπορεί να μην έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το αν έχει διαπραχθεί κάποια παράβαση ή να θέλουν απλά να ασκήσουν ψυχολογική πίεση μήπως και “βγάλουν λαβράκι”. Αν ο οδηγός απαντήσει, π.χ. “για υπερβολική ταχύτητα”, μπορεί να δώσει στον αστυνομικό την αφορμή να επιβάλει πρόστιμο, ακόμα και αν δεν είχε αρχικά αυτή την πρόθεση.

Επίσης, καλό είναι να θυμόμαστε ότι η υπογραφή της κλήσης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνούμε με την παράβαση. Είναι μόνο μια τυπική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί