Μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκό κράτος πληρώνει αλλοδαπούς για να… φύγουν!

Σε αυτό το σημείο φτάσαμε!

Η Σουηδία θα μπορούσε να διευρύνει ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου οι νέοι πολίτες (που είναι ως απί το πλείστον αλλοδαποί) που αγωνίζονται να ενσωματωθούν στην κοινωνία ενθαρρύνονται να φύγουν, σύμφωνα με πρόταση που υποβλήθηκε στην υπουργό Μετανάστευσης Μαρία Μάλμερ Στένεργκαρντ.

Το λεγόμενο πρόγραμμα «εθελούσιου επαναπατρισμού» που ισχύει επί του παρόντος στη Σουηδία προσφέρει στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφάπαξ πληρωμή 10.000 σουηδικών κορωνών (περίπου 960 $) ανά ενήλικα και 5.000 ανά παιδί, συν τα έξοδα ταξιδιού, εάν συμφωνήσουν να φύγουν από τη χώρα.

Ωστόσο, μια εξεταστική επιτροπή συνέστησε την επέκταση αυτού του προγράμματος ώστε να συμπεριλάβει όχι μόνο κατόχους προσωρινής ή μόνιμης άδειας διαμονής – αλλά και πολιτογραφημένους Σουηδούς πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η έκθεση, που υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα, πρότεινε επίσης την εφαρμογή απαίτησης αποπληρωμής για όσους έλαβαν τα μετρητά αλλά δεν έφυγαν.

Ταυτόχρονα, απέρριψε πρόταση για αύξηση του ποσού, λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να στείλει ένα «λανθασμένο μήνυμα» στους μετανάστες ότι δεν είναι «ευπρόσδεκτοι» στη Σουηδία.

Ο πληθυσμός της Σουηδίας που γεννήθηκε στο εξωτερικό έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες και, από το 2023, ανέρχεται σε πάνω από 2,15 εκατομμύρια, που είναι περισσότερο από το ένα πέμπτο του συνόλου της χώρας!!

Ωστόσο, αφού δέχθηκε έναν αριθμό ρεκόρ μεταναστών το 2015, η Στοκχόλμη επέβαλε περιορισμούς που έκαναν τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας μία από τις πιο σκληρές στην Ευρώπη.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί