Η 93χρονη γιαγιά που αρνείται να παραδώσει το δίπλωμα οδήγησης!(vid)

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αρνείται να παραδόσει το δίπλωμα οδήγησης και να εγκαταλείψει την αγαπημένη της συνήθεια και μάλιστα δηλώνει ότι την ημέρα που θα της πουν ότι δεν μπορεί να οδηγήσει, θα πεθάνει.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από τη Γαλλία, στα 99 της χρόνια, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Η Nieves, γεννημένη στην Αργεντινή, αρνείται να αποχωριστεί το τιμόνι του αγαπημένου της αυτοκινήτου και αψηφά τις όποιες συζητήσεις για περιορισμούς στην οδήγηση για τους ηλικιωμένους.


Για εκείνη, η οδήγηση δεν αποτελεί απλά ένα μέσο μεταφοράς, αλλά και μέσο διατήρησης της ελευθερίας της.
Ζει στο Κοσπεΐτο, μια αγροτική περιοχή στη Λούγκο της Ισπανίας, όπου οι επιλογές για τους ηλικιωμένους είναι ελάχιστες χωρίς τη δυνατότητα οδήγησης, μιας και τα χωριά δεν διαθέτουν πλέον βασικές υπηρεσίες όπως καταστήματα ή καφετέριες.

Η Nieves, η οποία έχει 69 χρόνια εμπειρίας στο τιμόνι, διαψεύδει τις όποιες ανησυχίες για την ικανότητα των μεγαλύτερων οδηγών, καθώς ακόμα και σε αυτή την ηλικία χρησιμοποιεί άψογους χειρισμούς και μια εξαιρετική θέση οδήγησης, αποδεικνύεοντας ότι η εμπειρία κάποιες φορές υπερτερεί της νεανικής ορμής.


Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει αυστηρότερους κανόνες για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης μετά τα 70, ενώ η Nieves αποτελεί υπενθύμιση ότι η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που καθορίζει την ικανότητα οδήγησης.

Σύμμαχοι της αποτελούν οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που τονίζουν τη σημασία της ενθάρρυνσης των ηλικιωμένων να συνεχίσουν να οδηγούν όσο έχουν ακόμα την ικανότητα, καθώς η οδήγηση συμβάλλει στη διατήρηση της πνευματικής διαύγειας και του συντονισμού.


Επίσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι οδηγοί άνω των 65 ετών δεν εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα, αντίθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και λιγότερα. Η μεγαλύτερη ευπάθεια σε τραυματισμούς οφείλεται κυρίως σε υποκείμενες παθήσεις, παρά στην ηλικία αυτή καθαυτή.

Η Nieves, λίγο πριν κλείσει τα 100, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο: “Γιατί να αλλάξω το αυτοκίνητό μου αφού το αγαπώ πολύ;”. Με τη στάση της, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή δεν σταματά σε μια συγκεκριμένη ηλικία και ότι η ανεξαρτησία και η αυτονομία είναι πολύτιμα αγαθά σε κάθε στάδιο της ζωής.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί