Η Βρετανία εκπαίδευσε τον Ιούλιο τους στρατιώτες που εισέβαλαν στο Κουρσκ της Ρωσίας

«Επέλεξαν στρατιώτες που είχαν συμμετάσχει σε οδομαχίες».

Τα ουκρανικά στρατεύματα που συμμετείχαν στην εισβολή των δυνάμεων του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, εκπαιδεύτηκαν από Βρετανούς στρατιωτικούς ειδικούς τις εβδομάδες πριν από την αιφνιδιαστική επίθεση, ανέφεραν οι Times.


Στις 6 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη μεγαλύτερη επίθεσή τους στο ρωσικό έδαφος από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση τον Φεβρουάριο του 2022. Η προέλαση στην περιοχή του Κουρσκ σταμάτησε γρήγορα από τον ρωσικό στρατό, αλλά τα στρατεύματα του Κιέβου εξακολουθούν να διατηρούν έναν αριθμό οικισμών.


Το Κίεβο «χρησιμοποίησε μερικούς από τους πιο σκληρούς και καλά εκπαιδευμένους μαχητές της Ουκρανίας» που ελήφθησαν από άλλα μέρη της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια της εισβολής, υποστήριξε η βρετανική εφημερίδα σε άρθρο της την Παρασκευή.


Ένας Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος μίλησε στους Times από το κρεβάτι του νοσοκομείου αφού τραυματίστηκε σε συγκρούσεις στη ρωσική συνοριακή πόλη Sudzha, αποκάλυψε ότι η μονάδα του υπερασπιζόταν το Volchansk στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας όταν του είπαν ότι «σήμερα επρόκειτο να εισβάλουν στη Ρωσία».

Σύμφωνα με το άρθρο, τα μέλη αυτού του σχηματισμού ήταν ήδη «ειδικοί στις οδομαχίες», έχοντας συμμετάσχει σε «μερικές από τις πιο αιματηρές μάχες» της σύγκρουσης.


Οι Times ανέφεραν ότι «έναν μήνα πριν σταλούν στο Κουρσκ, κάποιοι από τη μονάδα στάλθηκαν στην Αγγλία όπου υποβλήθηκαν σε μερικές ημέρες εκπαίδευσης μαζί με Βρετανούς στρατιώτες». Η κύρια εστίαση αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν «επιδρομές σε πολυώροφα κτίρια», αποκάλυψε.


ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί