«Σφαλιάρα» για την επιχείρηση στο Κουρσκ! Τι παραδέχεται δυτικό δημοσίευμα δικαιώνοντας το ΕΛ

Δεν μπορούν να το κρύψουν άλλο

Ακόμη και μεταξύ των ειδικών που συμπαθούν την Ουκρανία, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν η επιθετική πορεία του Κιέβου έχει κάποιο στρατιωτικό-στρατηγικό νόημα, κάτι που εξαρχής είχε αμφισβητήσει το ΕΛ!

Άλλωστε, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες στην επίθεσή τους και θεωρείται απίθανο να καταφέρουν να κρατήσουν για πολύ καιρό το… κατεχόμενο ρωσικό έδαφος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Guardian, η εικόνα ενός ισχυρού ουκρανικού στρατού που συνοδεύει την εισβολή στο Κουρσκ θα μπορούσε να είναι παραπλανητική! 

«Μέχρι στιγμής, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν τακτική επιτυχία στο Κουρσκ», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τονίζοντας πως «υπάρχει ένα όριο στο πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η Ουκρανία».

Για να συνεχίσει: «(Η Ουκρανία) υπέφερε από έλλειψη στρατευμάτων για να κρατήσει την γραμμή μετώπου πριν από την επιχείρησή της στο Κουρσκ. Τώρα συγκέντρωσε ό,τι ήταν διαθέσιμο ως επιχειρησιακή εφεδρεία και το δέσμευσε σε έναν νέο άξονα. Υπάρχει ένα όριο στο πόσο μακριά μπορεί να προωθηθεί αυτή η δύναμη προτού υπερεκταθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σύντομα εάν οι Ουκρανοί θέλουν να διατηρήσουν το έδαφος μέχρι τις διαπραγματεύσεις. Αλλά μόλις το μέτωπο σταματήσει να έχει δυναμική, οι Ρώσοι θα οργανώσουν άμυνες και στην συνέχεια θα φέρουν πυροβολικό, συγκροτήματα ηλεκτρονικού πολέμου και νέα στρατεύματα. Βραχυπρόθεσμα, η επιχείρηση έχει μετατοπίσει το βάρος των ρωσικών αεροπορικών βομβών μακριά από το Ντονμπάς, αλλά αυτό θα είναι προσωρινό. Η Ρωσία έχει αρκετό προσωπικό και εξοπλισμό για να πολεμήσει και στα δύο μέτωπα. Είναι λιγότερο σαφές αν αυτό ισχύει για την Ουκρανία».

«Οι στρατιωτικοί κίνδυνοι αυξάνονται με τον καιρό. Έχοντας δεσμεύσει την επιχειρησιακή της εφεδρεία, η Ουκρανία θα δυσκολευτεί να καλύψει τα κενά στη γραμμή και δεν έχει καταφέρει ακόμη να αντιμετωπίσει την απειλή που θέτουν τα ρωσικά αναγνωριστικά drones, οι βόμβες ολίσθησης, το πυροβολικό, ο ηλεκτρονικός πόλεμος και τα επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα. Συλλογικά αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στη Ρωσία να συνεχίσει μια σταθερή προέλαση προς το Pokrovsk, το Toretsk και άλλες πόλεις στο Donbas. Αυτές οι πόλεις σύντομα θα ερημωθούν και η υπεράσπισή τους θα απαιτεί πόρους», συμπληρώνεται στην βρετανική εφημερίδα.

«Αν και τα άμεσα νέα από το Κουρσκ μπορεί να προκάλεσαν αισιοδοξία, αυτό δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή των εταίρων της Ουκρανίας από το να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση του ευρύτερου μετώπου», καταλήγει ο Guardian.

Με πληροφορίες από Guardian/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί