Πόσα λεφτά παίρνουν οι αστροναύτες της NASA;

Οι θέσεις αστροναυτών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Μόνο μερικές θέσεις είναι διαθέσιμες σε όσους έχουν τη σωστή εμπειρία και πληρούν τα σωματικά και ψυχικά προσόντα της NASA. Το πόσα λεφτά κερδίζει ένας αστροναύτης θα εξαρτηθεί από το εργασιακό του καθεστώς και την κατάταξή του στο στρατό ή την εμπειρία του ως πολίτη. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο τι κάνει ένας αστροναύτης και σημειώνουμε τον μέσο μισθό του.


Οι πρωταρχικές αρμοδιότητες των αστροναυτών είναι να ταξιδεύουν στο διάστημα, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξερεύνηση του διαστήματος και να διεξάγουν επιστημονικά πειράματα. Ενώ βρίσκονται στη Γη, υποβάλλονται σε αυστηρά προσαρμοσμένα προγράμματα εκπαίδευσης που σχετίζονται είτε με το πολιτικό είτε με το στρατιωτικό τους καθεστώς.


Οι ευθύνες τους κατά τη διάρκεια των αποστολών μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της ιατρικής υγείας και της φυσικής ασφάλειας του πληρώματος, τη συντήρηση του εξοπλισμού ή τον συντονισμό συνεδριών φυσικής προπόνησης μηδενικής βαρύτητας. Ορισμένοι αστροναύτες παρέχουν επίσης τακτική συντήρηση και επισκευές στους δορυφόρους και τον διαστημικό σταθμό. Η εξειδίκευση ενός αστροναύτη εξαρτάται συνήθως από την εκπαίδευση και το επαγγελματικό του υπόβαθρο, αλλά όλα τα καθήκοντα είναι εξίσου σημαντικά.

Μισθοί αστροναυτών

Ο μισθός ενός αστροναύτη της NASA βασίζεται στο επίπεδο εκπαίδευσης και εμπειρίας. Φέρνουν στο σπίτι καλές αμοιβές, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι, λόγω της τόσο μεγάλης ζήτησης για τόσο λίγες θέσεις, οι αστροναύτες δεν αμείβονται τόσο όσο οι επαγγελματίες αθλητές ή οι αστέρες του κινηματογράφου.


Οι βαθμοί αμοιβής για τους πολίτες – υποψήφιους αστροναύτες καθορίζονται από τις μισθολογικές κλίμακες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ποικίλλουν ανάλογα με τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και την εμπειρία. Σύμφωνα με τη NASA , οι μισθοί των αστροναυτών κυμαίνονται από 104.898 $ έως 161.141 $ ετησίως.


Η NASA επιλέγει μια νέα τάξη αστροναυτών συνήθως μία φορά κάθε δύο χρόνια. Κατά μέσο όρο, επιλέγουν περίπου 10 από τους 12.000, ή το 0,08% όλων των υποψηφίων στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.


Τι δεξιότητες χρειάζονται οι αστροναύτες;

Οι αστροναύτες χρειάζονται μια ποικιλία δεξιοτήτων για να είναι επιτυχημένοι στις θέσεις τους. Μερικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν είναι:
Προηγμένη νοημοσύνη
Οι αστροναύτες πρέπει να διαθέτουν περισσότερα από εκπαιδευτικές απαιτήσεις και παραδοσιακή νοημοσύνη για να πετύχουν. Χρειάζεται να έχουν τη δημιουργική διάνοια και την περιέργεια για να λύσουν και να χειριστούν περίπλοκα και απροσδόκητα προβλήματα.
Ικανότητα προσαρμογής
Οι αστροναύτες θα πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμόζονται γρήγορα όταν απαιτείται να μετακινηθούν από τη μια εργασία στην άλλη. Πρέπει να είναι πρόθυμοι να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες και πρότυπα που εφαρμόζονται. Συνεργάζονται επίσης με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους σε διαφορετικές χώρες, επομένως θα πρέπει να μπορούν να εγκλιματίζονται εύκολα σε άλλα περιβάλλοντα και πολιτισμούς.
Ψυχική αντοχή
Οι αστροναύτες μπορεί να χρειαστεί να ζουν σε στενό χώρο με άλλα άτομα για μήνες κάθε φορά και να βιώνουν μεγάλες χρονικές περιόδους μακριά από τις οικογένειές τους. Θα πρέπει να έχουν υγιές μυαλό και να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καριέρα τους, συμπεριλαμβανομένου του φόβου και της απομόνωσης.
Σωματική αντοχή
Οι αστροναύτες υποχρεούνται να περάσουν τεστ φυσικής κατάστασης διαστημικών πτήσεων. Πρέπει επίσης να περάσουν ένα στρατιωτικό τεστ επιβίωσης στο νερό, το οποίο ελέγχει την ικανότητα να πατάει το νερό ενώ φοράει εξοπλισμό πτήσης και να κολυμπάει μια ορισμένη απόσταση χωρίς στάση. Οι αστροναύτες πρέπει επίσης να έχουν προσόντα SCUBA για να προετοιμαστούν για υποβρύχια εκπαίδευση στο διάστημα. Θα υποβληθούν σε ποικίλες ατμοσφαιρικές πιέσεις και το σώμα τους πρέπει να ανταποκρίνεται καλά. Πρέπει επίσης να είναι προετοιμασμένοι για τις επιπτώσεις της μηδενικής βαρύτητας.
Δεξιότητες κριτικής σκέψης
Οι αστροναύτες έχουν δύσκολα προβλήματα να λύσουν και πρέπει να αξιολογήσουν τη δουλειά τους και τη δουλειά των άλλων με προσεκτικό και κριτικό τρόπο για να εξασφαλίσουν ότι κάθε εργασία έχει ολοκληρωθεί σωστά.
Αυτοπειθαρχία
Όταν οι αστροναύτες πάνε στο διάστημα, χρειάζονται την αυτοπειθαρχία για να εργαστούν μόνοι και να ζήσουν στον διαστημικό σταθμό και να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους την ώρα που τους αρμόζει.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί