Ρωσικά βομβαρδιστικά κοντά στο Κουρσκ! Φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους! Σε «συναγερμό» το Κίεβο!

Μήνυμα Πούτιν από Οσετία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα μεταφέρει ή μετέφερε βομβαρδιστικά Tupolev Tu-95 από την αεροπορική βάση της Ολένια στην περιφέρεια Μούρμανσκ στον αρκτικό κύκλο στο Κουρσκ, θέτοντας σε συναγερμό το Κίεβο, καθώς πλέον αναμένεται αν θα υπάρξει σκληρή απάντηση των Ρώσων!

Τα εν λόγω βομβαρδιστικά μπορούν να φέρουν βαλλιστικούς πυραύλους!

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, έστειλε μήνυμα από την Βόρεια Οσετία! Στην πρώτη επίσκεψή του σήμερα στο σχολείο του Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, όπου πριν από 20 χρόνια εκτυλίχθηκε μια αιματηρή, πολύωρη κατάσταση ομηρείας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τη σφαγή αυτή με τη στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

«Όπως ακριβώς πολεμήσαμε τους τρομοκράτες, πρέπει σήμερα να πολεμήσουμε εκείνους που διαπράττουν εγκλήματα στην περιοχή του Κουρσκ, στο Ντονμπάς, στην Νέα Ρωσία» ανέφερε ο Πούτιν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Όπως ακριβώς επιτύχαμε τους στόχους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, θα τους επιτύχουμε και στον αγών κατά των νεοναζί και θα τιμωρήσουμε, αναμφίβολα, τους εγκληματίες», πρόσθεσε ο Πούτιν, επιστρέφοντας στο επιχείρημά του περί «αποναζιστικοποίησης» της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις αυτές έγινε στον περιθώριο της επίσκεψής του στο Σχολείο υπ. Αριθμόν 1 του Μπεσλάν –η πρώτη του στον τόπο της τραγωδίας– για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι από μια ομάδα Τσετσένων ισλαμιστών την 1η Σεπτεμβρίου 2004 και για τις επόμενες 50 ώρες, κάτω από τρομερές συνθήκες. Ο εφιάλτης τελείωσε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων και οδήγησε σε λουτρό αίματος: περίπου 330 νεκροί, οι 186 εκ των οποίων ήταν παιδιά.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε το σχολείο και το νεκροταφείο όπου ενταφιάστηκαν τα περισσότερα θύματα. Γονάτισε στη βάση ενός μνημείου και άφησε κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως δείχνουν τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου. Στη συνέχεια, κατέθεσε λουλούδια και στο μνημείο των στρατιωτών των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο σχολείο.

«Αυτή η τραγωδία θα μείνει αναμφίβολα μια αγιάτρευτη πληγή στην ιστορική μνήμη όλης της Ρωσίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί