Ηλικιωμένος Κύπριος δεν άναβε κλιματιστικό λόγω της τιμής του ρεύματος και πέθανε από θερμοπληξία

Ένας 75χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του μέσα στο σπίτι του από θερμοπληξία στην Κύπρο με την οικογένειά του να αναφέρει ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και πέθανε από την υπερβολική ζέστη.

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου μίλησε στην Cyprus Times και ανέφερε πως αρκετοί ηλικιωμένοι εξαιτίας του δυσβάστακτου κόστους στον ηλεκτρισμό δεν ανάβουν κλιματισμό ή ανεμιστήρες, καθώς δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα Νοσοκομεία.

«Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έχει αναφορές πως κόσμος δεν ανάβει κλιματισμό και κινδυνεύει με θερμοπληξία γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς. Καλέσαμε με επιστολές τόσο το κράτος, όσο και την ΑΗΚ να παρέμβουν, αλλά δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. Με λύπη μεταφέρουμε καταγγελίες πολιτών ότι κινδυνεύουν ακόμη και να πεθάνουν, καθώς φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κλιματισμό» σημείωσε.

Μας λένε πως δεν έχουν να πληρώσουν για φαγητό με τις συντάξεις που παίρνουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, πώς αυτοί οι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν κλιματισμό όταν δεν έχουν τα απαραίτητα;» τόνισε.

Σχετικά με τις στέγες ηλικιωμένων και τα γηροκομεία σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, χρησιμοποιούν κλιματισμό κανονικά καθώς το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε συστηματικούς ελέγχους μετά από παράπονα πολιτών στις αρχές του καλοκαιριού.

(Με πληροφορίες από cyprustimes. com/ photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί