Πώς μια 18χρονη έσωσε πεζοπόρους οδηγώντας τους με ασφάλεια μακριά από πυρκαγιά(vid)

Μέρες αφότου μια τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε τμήματα της πόλης στο Εθνικό Πάρκο Jasper του Καναδά, αρκετές ιστορίες βγαίνουν στην επιφάνεια για το πώς οι άνθρωποι διέφυγαν και σώθηκαν. Μία από αυτές τις ιστορίες είναι της Colleen Knull.

Καθώς η πυρκαγιά απειλούσε τους ανθρώπους στο Εθνικό Πάρκο Jasper, η Κολίν Νουλ ξεκίνησε τη δράση.

«Μου αρέσει να μπορώ να βοηθάω τους ανθρώπους», είπε η 18χρονη. «Μου αρέσει το γεγονός ότι αυτό που κάνω στη δουλειά μου κάνει καλό».

Η Νουλ είναι μια εθελόντρια πυροσβέστης στο North Okanagan. Εκείνο το βράδυ όταν εκδόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή, δούλευε ως μέλος του προσωπικού της κουζίνας σε ένα οίκημα στο πάρκο Jasper.

«Ο καπνός έβγαινε από την πλαγιά του βουνού», είπε η Κνουλ. «Ήταν μεγάλος.»
Η 28χρονη ηρωίδα δεν έχασε χρόνο και διέδωσε γρήγορα τα νέα στους επισκέπτες του καταλύματος εντοπίζοντας τυχόν άλλους ανθρώπους που έκαναν κάμπινγκ στην περιοχή.

Συνολικά, συγκέντρωσε 16 άτομα μαζί για μια τετράωρη πεζοπορία σε ύπουλο έδαφος με στόχο την ασφάλεια.

«Υπήρχε πιο έντονος καπνός, τα μάτια μου έκαιγαν, στάχτη έπεφτε συνεχώς», είπε η Rebecca Tocher, μια πεζοπόρος που ήταν στην ομάδα της Νουλ.

«Ήταν μια καταπληκτική αρχηγός και απλώς φρόντιζε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί».

Η Νουλ χρησιμοποίησε τις γνώσεις της για την περιοχή και τις ικανότητες παρακολούθησης για να πλοηγηθεί στο σκοτάδι.

«Είχα ανέβει στο παρελθόν πάνω σε ένα άλογο φτάνοντας μέχρι εκείνο το οίκημα, στο ίδιο μονοπάτι και σε όλη τη διαδρομή εγώ και ο εργοδότης μου, είχαμε κόψει κορμούς στο δρόμο προς τα πάνω», είπε η Νουλ. «Έτσι ακολούθησα τα ίχνη αλόγων και την κοπριά των αλόγων.”

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας προς τα κάτω, η ομάδα τελικά μπόρεσε να επικοινωνήσει με τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης για να βοηθήσει στην εκκένωση. Η Νουλ οδήγησε τελικά και τα 16 άτομα ασφαλή ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η 18χρονη κοπέλα είπε ότι η εμπειρία της ενίσχυσε το κίνητρό της να γίνει επαγγελματίας πυροσβέστης πλήρους απασχόλησης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί