Δείτε τι έκανε η πιο «μοναχική» όρκα του κόσμου μέσα στο ενυδρείο-φυλακή σε ένα σπαρακτικό βίντεο

Το συγκλονιστικό timelapse δείχνει την «πιο μοναχική όρκα του κόσμου» να κοιτάζει την πύλη εξόδου για «24 ώρες συνεχόμενα» στο ενυδρείο-φυλακή.

Ένα συγκλονιστικό timelapse φαίνεται να δείχνει μια αιχμάλωτη φάλαινα δολοφόνο να βρίσκεται ακίνητη σε μια μικροσκοπική πισίνα στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Αργεντινής.

Ο Kshamenk, ο οποίος έχει ονομαστεί η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου », εθεάθη στο βίντεο να κοιτάζει μια πύλη στο νερό για «24 ώρες συνεχόμενα» στο ενυδρείο που ονομάζεται Mundo Marino.

Η 35χρονη όρκα μεταφέρθηκε στο ενυδρείο το 1992 και φέρεται να μένει εκεί από τότε.

Το Mundo Marino λέει ότι βρήκαν τον Kshamenk στην παραλία στον κόλπο όταν ήταν τριών ετών μαζί με άλλες τρεις φάλαινες.

Ισχυρίζονται ότι ο Kshamenk μεταφέρθηκε αμέσως σε μια τσιμεντένια δεξαμενή στο ενυδρείο, περνώντας τα τελευταία 32 χρόνια σε έναν πολύ μικρό χώρο.

Μέχρι το 2000, είχε μαζί του μια θηλυκή όρκα την Μπέλεν που δυστυχώς πέθανε την ίδια χρονιά.


“Η Μπέλεν έμεινε έγκυος αλλά το μικρό της γεννήθηκε νεκρό το 1998. Έμεινε ξανά έγκυος τον επόμενο χρόνο, αλλά πέθανε ενώ ήταν έγκυος το 2000”, ανέφερε το Whale Sanctuary Project .

Αυτό σημαίνει ότι ο Kshamenk έχει περάσει τα τελευταία 24 χρόνια μόνος του.

Η όρκα τώρα φυλάσσεται σε μια ρηχή, στενή πισίνα, ενώ φιλανθρωπικές οργανώσεις καλούν να τον μεταφέρουν σε ένα ανοιχτό καταφύγιο με άλλες φάλαινες.

Ένα 24ωρο timelapse κλιπ έχει κοινοποιηθεί από τότε στο διαδίκτυο και δείχνει την όρκα να κάνει μόλις μια κίνηση στον συμπαγή χώρο.

Ένας εκπρόσωπος της UrgentSeas δήλωσε: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με Αργεντινούς ακτιβιστές και μέλη του Κογκρέσου για να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα. Πρέπει να απομακρυνθεί από τη μικροσκοπική τσιμεντένια δεξαμενή του και να ενωθεί με άλλα μέλη του είδους του πριν να είναι πολύ αργά».


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Dolphin Project, μια μελέτη του Wild Earth Foundation του 2006 έγραψε ότι «ο πληθυσμός καταγωγής του Kshamenk είναι άγνωστος, καθώς και η περιοχή καταγωγής του, και δεν υπάρχουν δεδομένα κανενός είδους σχετικά με φάλαινες δολοφόνους που βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής του Βόρειου Μπουένος Άιρες . Επομένως, δεν ήταν εφικτή η επανεισαγωγή».

Σημείωσαν επίσης ότι «αν ο Κσαμένκ απελευθερωθεί στη φύση, μπορεί να επιστρέψει σε ένα προηγούμενο πρότυπο συμπεριφοράς που μπορεί να τον βάλει σε κίνδυνο, όπως να ζητιανεύει για φαγητό ή να αναζητά ανθρώπινη επαφή».

“Οι οργανώσεις προστασίας των ζώων είναι δύσπιστες για την ιστορία. Αντ ‘αυτού, προτείνουν ότι ο Kshamenk μπορεί να έχει εξαναγκαστεί να βρεθεί στην ξηρά από άτομα που ενδιαφέρονται να παρακάμπτουν τους νόμους της Αργεντινής κατά της εμπορικής σύλληψης άγριων θαλάσσιων θηλαστικών”, ανέφερε επίσης το Whale Sanctuary Project.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί