Ιάπωνας κάνει κατάδυση κάθε εβδομάδα για να βρει τη σύζυγό του που χάθηκε στο τσουνάμι του 2011(vid)

Ο Μάρτιος του 2011 ήταν η τελευταία φορά που ο Yasuo Takamatsu είδε τη σύζυγό του, Yuko.

Ήταν ο μήνας του Μεγάλου Σεισμού στην Ανατολική Ιαπωνία, του τέταρτου ισχυρότερου σεισμού που έχει καταγραφεί ποτέ και του ισχυρότερου που έπληξε την Ιαπωνία , ο οποίος προκάλεσε τσουνάμι.

Η καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα περίπου 450.000 άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια τους, πάνω από 18.000 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 2.500 άτομα να χαρακτηρίζονται ως αγνοούμενοι αφού τα σώματά τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

Το τσουνάμι προκάλεσε επίσης την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα. Μέσα στο χάος και την καταστροφή, η Yuko ήταν ένας από τους ανθρώπους που χάθηκαν, με το τσουνάμι να χτυπά όταν ήταν στη δουλειά σε μια τράπεζα.

Είχε στείλει στον άντρα της ένα email λέγοντας: “Είσαι καλά; Θέλω να πάω σπίτι.” Ήταν το τελευταίο που άκουσε για αυτήν.


Ο Τακαμάτσου βρισκόταν στην επόμενη πόλη με την πεθερά του σε ένα νοσοκομείο εκείνη την ημέρα, και λόγω της καταστροφής, δεν μπορούσε να επιστρέψει για να αναζητήσει τη γυναίκα του αμέσως μετά την καταστροφή.

Θα ξεκινούσε την έρευνα για τη σύζυγό του στη στεριά, με το τηλέφωνό της να βρίσκεται στο πάρκινγκ της τράπεζας μήνες μετά το χτύπημα του τσουνάμι.

Είχε ένα μη απεσταλμένο κείμενο που έλεγε «το τσουνάμι είναι καταστροφικό», το οποίο είχε γραφτεί στις 15:25 τοπική ώρα, αλλά το μήνυμα δεν είχε παραδοθεί ποτέ.

Ήξερε ότι η γυναίκα του ζούσε εκείνη την εποχή για να γράψει αυτές τις λέξεις, αλλά μετά δεν υπήρχε κανένα ίχνος της.

Μετά από δυόμισι χρόνια αναζήτησης στη στεριά, μετατόπισε τις εξερευνήσεις του στη θάλασσα, κάνοντας μαθήματα καταδύσεων τον Σεπτέμβριο του 2013 για να μάθει να εξερευνά τη θάλασσα.

Από τότε, βουτάει κάθε εβδομάδα για να αναζητήσει στοιχεία για το πού βρίσκεται το σώμα της γυναίκας του.
«Θέλω να τη βρω, αλλά αισθάνομαι επίσης ότι μπορεί να μην την ανακαλύψουν ποτέ, καθώς ο ωκεανός είναι πολύ απέραντος – αλλά πρέπει να συνεχίσω να ψάχνω»,
είπε στη μικρού μήκους ταινία The Diver .

Δεν βουτάει μόνος του, κάνει τακτικές βουτιές του στη θάλασσα με τον εκπαιδευτή καταδύσεων Masayoshi Takahashi, ο οποίος οδηγεί εθελοντές στο νερό για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των αγνοουμένων θυμάτων του τσουνάμι.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πάνω από 2.500 ανθρώπους που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της καταστροφής του 2011 συνεχίζονται ακόμη, αν και σε μικρότερη κλίμακα από ό,τι στο παρελθόν.

Ο Τακαμάτσου είχε γνωρίσει τη σύζυγό του το 1988 όταν εργαζόταν στον ιαπωνικό στρατό, αλλά όταν χτύπησε η καταστροφή, εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου και την τελευταία δεκαετία, έχει κάνει περισσότερες από 600 καταδύσεις.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί