Σπουδαία ανακάλυψη στην Ιταλία: Βρέθηκε ιερό της Ύστερης Εποχής του Χαλκού – Τί αποκαλύπτει διακοσμημένη στήλη

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών για την κατασκευή του νέου γυμνασίου στο δημοτικό σχολείο στο Berbenno di Valtellina (στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλίας), αναδείχθηκαν τα ερείπια μιας ιερής περιοχής που χρονολογείται τουλάχιστον πέντε χιλιάδες χρόνια πριν.

Οι αρχαιολόγοι εργάζονται για να τεκμηριώσουν αυτήν την εξαιρετική ανακάλυψη.

Αποτελείται από πολλές αρχαιολογικές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός πέτρινου κιβωτιόσχημου τάφου (ένα κιβώτιο κατασκευασμένο με πέτρινες πλάκες τοποθετημένες σε τομή) από τους προϊστορικούς χρόνους. Η ταφή, η οποία περιείχε τα λείψανα τουλάχιστον δύο ατόμων, περιβαλλόταν από έναν κύκλο από πέτρες και πιθανότατα καλυπτόταν από ένα τύμβο.

Η χρονολόγηση αυτού του τάφου δεν είναι ακόμη βέβαιη, αλλά θα μπορούσε να χρονολογείται περίπου τέσσερις χιλιάδες χρόνια, μεταξύ του τέλους της Εποχής του Χαλκού και των αρχών της Εποχής του Χαλκού.


Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εύρημα, το πρώτο του είδους του στη Valtellina, που έγινε ακόμη πιο αξιοσημείωτο από το γεγονός ότι ένας από τους τοίχους του τάφου χτίστηκε χρησιμοποιώντας μια διακοσμημένη στήλη που χρονολογείται πριν από 5.000 χρόνια, παρόμοια με εκείνα τα ιερά που βρέθηκαν στην περιοχή Teglio και τώρα εκτίθεται στο Palazzo Besta.

Η στήλη επεκτείνει σημαντικά την περιοχή διανομής αυτών των αντικειμένων, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν βρεθεί ποτέ δυτικά του Chiuro. Με βάση τη φύση των λαξευμένων αντικειμένων, είναι ανδρικού τύπου και μπορεί αρχικά να ήταν μέρος μιας ευθυγράμμισης, που βρίσκεται σε ένα είδος προϊστορικού ιερού.

Οι ανασκαφικές εργασίες διεξήχθησαν με συνεχή αρχαιολογική βοήθεια κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες, από την εξειδικευμένη αρχαιολογική εταιρεία SAP srl, επέτρεψαν την αναγνώριση αυτών των σημαντικών κατασκευών.


Οι αρχαιολογικές έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη, επομένως είναι πιθανό να προστεθούν σύντομα περισσότερα κομμάτια στην ήδη συναρπαστική εικόνα που έχει προκύψει μέχρι στιγμής. Στην παρούσα κατάσταση, φαίνεται πιθανό να υποτεθεί ότι, μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών, τα υπολείμματα θα μπορούσαν να απομακρυνθούν για βελτίωση αλλού, επιτρέποντας στο έργο να προχωρήσει.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί