Δεν θέλουν τους τουρίστες στο χωριό τους – Δείτε τί έκαναν για να τους διώξουν!(vid)

Έναν μοναδικό τρόπο αντίδρασης στην τουριστική λαίλαπα των καλοκαιριών μηνών βρήκαν οι κάτοικοι μιας ισπανικής πόλης, κάνοντας τη ζωή των επισκεπτών τους ανυπόφορη.

Σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργείται έναν υψηλό κύμα τουριστών προκαλώντας αντίδραση στους κατοίκους.

Έτσι λοιπόν το ισπανικό χωριό O Hio, προχώρησε σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία, με απώτερο σκοπό να φέρει σε δύσκολη θέση τους τουρίστες που κατά την καλοκαιρινή περίοδο το επισκέπτονται, διαταράσσοντας την ηρεμία του.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι τουρίστες όχι απλώς δημιουργούν επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο, αλλά αδιαφορούν επιδεικτικά ακόμα και για τους βασικούς κανόνες που ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, δοκιμάζοντας την υπομονή όλων.

Αποφάσισαν λοιπόν να επαναστατήσουν βγαίνοντας στους δρόμους.


Η διαμαρτυρία υπήρξε πολιτισμένη και πάνω απ’ όλα συμβολική, μιας και οι κάτοικοι του χωριού επέλεξαν να αξιοποιήσουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα όσα προβλέπει αυτός για τις διαβάσεις πεζών ώστε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Αυτό που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση τους επισκέπτες ήταν να χρησιμοποιούν διαρκώς τις διαβάσεις, αναγκάζοντας τους οδηγούς των οχημάτων να παραμένουν ακινητοποιημένοι στους στενούς δρόμους του O Hio.

H σιωπηρή διαμαρτυρία προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, έτσι όσοι βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στους δρόμους του χωριού εισέπραξαν τη δυσφορία για τα καλά από τους κατοίκους.

Μετά από αυτό, ίσως την επόμενη φορά επιλέξουν μια εναλλακτική διαδρομή ώστε να καταλήξουν στις κοντινές παραλίες ή ακόμα και να αποφύγουν τη ευρύτερη περιοχή στην οποία δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

Ο υπερτουρισμός αποτελεί πρόβλημα για πολλές περιοχές του πλανήτη, μιας και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές που να κάνουν εύκολη την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

(Με πληροφορίες από carandmotor. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί