Ο Τζεφ Μπέζος προσέλαβε υπάλληλο επί τόπου όταν απάντησε άψογα στις δύο πιο σημαντικές ερωτήσεις του

Κάθε άτομο που αναζητά εργασία αγχώνεται πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης καθώς βομβαρδίζεται με ερωτήσεις, οι οποίες μερικές φορές μπορεί επίσης να είναι δύσκολες, ανάλογα με τον τομέα εργασίας για τον οποίο κάνει αίτηση.

Όποτε πρόκειται για κορυφαίες εταιρείες, είμαστε συχνά περίεργοι για τη διαδικασία πρόσληψης τους, ειδικά για το είδος των ερωτήσεων που τίθενται στους υποψηφίους. Θέλουμε να μπούμε στο ερωτηματολόγιο ή τουλάχιστον να πάρουμε μια ιδέα για το πώς σκέφτονται και λειτουργούν αυτές οι μεγάλες εταιρείες. Πριν 3 χρόνια, μια πρώην υπάλληλος της Amazon άνοιξε τα χαρτιά της για το τι συνέβη μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, όταν βρέθηκε να κάθεται μπροστά σε κανέναν άλλον από τον Jeff Bezos , τον ιδρυτή και τότε διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας. .

Η Ann Hiatt , η οποία υπέβαλε το βιογραφικό της στην εταιρεία το 2002 «χωρίς πολλές σκέψεις» (κατά τα λεγόμενά της), έλαβε κλήση για συνέντευξη για έναν ρόλο κατώτερου βοηθού. Μετά από συνεχόμενες συνεντεύξεις, η Hiatt βρέθηκε μπροστά στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Οπότε, όπως ήταν φυσικό επακόλουθο ήταν αγχωμένη και νευρική. Ο Τζεφ Μπέζος, με ένα στυλό στο χέρι και όρθιος μπροστά σε έναν πίνακα, της έκανε δύο ερωτήσεις.

Η πρώην υπάλληλος, που δεν είχε προηγούμενη εμπειρία πάνω στον τομέα του διευθύνοντα συμβούλου, μοιράστηκε την ιστορία της σε ένα άρθρο για το CNBC Make It , όπου θυμήθηκε τις δύο ερωτήσεις που της έκανε ο Μπέζος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, με την πρώτη ερώτηση να είναι μια «διασκεδαστική» σκέψη.

«Θα κάνουμε μαθηματικά», είπε ο Μπέζος, καθώς της έκανε την πρώτη ερώτηση: «Θέλω να υπολογίσεις τον αριθμό των υαλοπινάκων στην πόλη του Σιάτλ.» Αυτό έκανε τη Χίατ για μια στιγμή να τρομοκρατηθεί. Αλλά αφού σκέφτηκε για λίγο συνειδητοποίησε ότι αυτό ήταν απλώς ένα τεστ για να καταλάβει πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός της.

Άρχισε λοιπόν να υπολογίζει τον πληθυσμό του Σιάτλ και στη συνέχεια, μείωσε τον συνολικό αριθμό για να υποθέσει ότι ο καθένας είχε σπίτι, τρόπο μεταφοράς, γραφεία και σχολεία.

«Έτσι πρότεινα να βασίσουμε την εκτίμηση στους μέσους όρους αυτών», είπε και από εκεί και οι δύο «κάναμε τα μαθηματικά». «Μπήκαμε σε κάθε πιθανό σενάριο, ομάδα και τρόπους για να βρούμε τις εξαιρέσεις», είπε η πρώην υπάλληλος, προσθέτοντας ότι βλέποντας τον Μπέζος να γράφει την τελική εκτίμηση, την έκανε να αισθανθεί μια συγκίνηση. «Φαίνεται πολύ σωστό», είπε αφού έκανε τα μαθηματικά.

Στη δεύτερη ερώτησή του, ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων ρώτησε την Χίατ, «ποιοι είναι οι στόχοι της καριέρας σου;»

Η Χίατ του απάντησε ότι η Amazon είχε αποδειχθεί μια εταιρεία γεμάτη φιλόδοξους και παθιασμένους ανθρώπους και ήθελε να γίνει σαν αυτούς και να μάθει όσα ήξεραν. Ο Τζεφ Μπέζος κατέληξε να την προσλάβει επί τόπου.

Χρόνια αργότερα, δουλεύοντας για την Amazon και λίγο μακριά από το γραφείο του Bezos στο ίδιο γραφείο, η Χίατ αναλογίστηκε τι σήμαιναν αυτές οι δύο ερωτήσεις του Bezos. «Μετρούσε τις δυνατότητές μου κάνοντας ερωτήσεις που θα διερευνούσαν εάν είχα το θάρρος και το κίνητρο να τρέξω με τον ρυθμό του και να είμαι αρκετά γενναία ώστε να ανεβαίνω κάθε φορά επίπεδο», είπε. Τώρα αυτή είναι μια πραγματικά παρακινητική και ενδιαφέρουσα ιστορία προσλήψεων.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί