Ρωσικές επιθέσεις-ρεκόρ σε 148 περιοχές της Ουκρανίας: «Ακόμα δεν είδαμε τίποτα», vid

Πέντε ταξιαρχίες του ουκρανονάτο στο Κουρσκ τελούν υπό εξαφάνιση.

48ωρο πρωτοφανούς έξαρσης στα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα και επιχειρήσεις drones ήταν το προηγούμενο.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως συνολικά 148 διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας βομβαρδίστηκαν σε μία από τις μαζικότερες επιθέσεις της Μόσχας από το 2022.

Στο στόχαστρο πέραν των εγκαταστάσεων με δυτικά όπλα βρέθηκαν εργοστάσια παραγωγής ενέργειας αλλά και κτίρια όπου στεγάζονταν ξένοι μαχητές.

Η Ρωσία εξακολουθεί να αποκαλεί «ξένους μισθοφόρους» τους νατοϊκούς στρατιωτικούς που άτυπα βρίσκονται κατά χιλιάδες σε όλη την Ουκρανία και συντονίζουν τις ουκρανικές Ε.Δ. τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο μέτωπο.

Υπάρχουν πληροφορίες για ακόμα μία καταστροφή F-16 μαχητικού, από τα πρώτα που παραδόθηκαν στους Ουκρανούς. Δεν πρόλαβε καν να απογειωθεί και φέρεται να καταστράφηκε στο υπόστεγο που βρισκόταν.

Στην μεγάλης εμβέλεια διήμερη επίθεση χρησιμοποιήθηκαν διαφόρων ειδών πύραυλοι αλλά και πολλά drones-καμικάζι.

Οι Ρώσοι έριξαν μεταξύ άλλων πυραύλους Iskander, Kinzhal, kalibr, Kh-101 και Kh-555.

Την ίδια στιγμή οι μεμονωμένες μάχες στις πεδιάδες του Κουρσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία συνεχίζονται, όπου πάνω από 12χιλ. Ουκρανονατοϊκοί εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου.

Ο Τσετσένος Στρατηγός που είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων εκκαθάρισης στην περιοχή αποκάλυψε πως 5 ταξιαρχίες με Ουκρανούς και ξένους μαχητές έχουν σχεδόν εξουδετερωθεί. Επίσημα το ρωσικό ΥΠΑΜ δίνει στοιχεία για πάνω από 6 χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς και ξένους στρατιωτικούς.

Πολλοί στη Ρωσία, μεταξύ άλλων και ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, ανέσυραν από τη μνήμη τους την εξής δήλωση που ο Πούτιν είχε κάνει σε ανύποπτο χρόνο για τον πόλεμο:

«Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα»:

ΑΠΕΜΠΕ-EPA RUSSIAN DEFENCE MINISTRY photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί