Απίστευτο: Δείτε τί άφησαν ιταλοί μαφιόζοι μπροστά στην πόρτα ακτιβίστριας!

Μια οικογένεια μαφιόζων,η Casamonica, ένα μαφιόζικο συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος που δρα στη Ρώμη και γύρω από αυτήν,

έχει κατηγορηθεί για ένα μαύρο φέρετρο που αφέθηκε μπροστά από το σπίτι μιας ακτιβίστριας κατά της μαφίας την Κυριακή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ακτιβίστρια, Tiziana Ronzio, είναι πρόεδρος της ομάδας κατά της μαφίας Toripiubella, η οποία πήρε το όνομά της από τη γειτονιά Tor Bella Monaca όπου βρίσκονταν οι κύριες οικογενειακές βίλες της Casamonica έως ότου καταστράφηκαν από την πόλη το 2018 και το 2019.

Η αστυνομία βρήκε φανταχτερά διακοσμητικά, όπως τίγρεις από πορσελάνη σε φυσικό μέγεθος που χρησιμοποιούνται για την απόκρυψη μετρητών, πισίνες επενδεδυμένες με διαμάντια με επένδυση από χρυσά άλογα και επιχρυσωμένες οροφές με καθρέφτες σε πολλά από τα δωμάτια κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης. Βρήκαν επίσης αρκετούς τόνους ναρκωτικών, όπως είπε η αστυνομία, μεταξύ των οποίων ηρωίνη και κοκαΐνη. Το 2022, δύο μέλη της οικογένειας καταδικάστηκαν για απόπειρα διακίνησης επτά τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία.

Το φέρετρο βρέθηκε την Κυριακή έξω από την κατοικία του Ronzio στη Ρώμη στην περιοχή Tor Bella Monaca.

Η Ρόντσιο είπε την Κυριακή το απόγευμα ότι είχε δει το φέρετρο και ότι οι άνθρωποι της έστειλαν φωτογραφίες από αυτό, αλλά ότι δεν κατάλαβε αμέσως ότι προοριζόταν ως απειλή για εκείνη μέχρι να ενημερωθεί από τα στοιχεία ασφαλείας της.

Ενώ χαρακτήρισε την απειλή «ανόητη» και είπε ότι δεν θα την εμπόδιζε, είπε επίσης ότι «αποσταθεροποίησε» την ομάδα της, η οποία καταγγέλλει τακτικά μέλη της ομάδας για εγκλήματα κατά κατοίκων της περιοχής και συχνά καταθέτει στο δικαστήριο για λογαριασμό τους.

«Δεν φοβάμαι, προχωρώ», είπε η Ronzio στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Αυτές είναι ανόητες χειρονομίες που μας θυμώνουν ακόμη περισσότερο και θέλουμε να τα βάλουμε μαζί τους».

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Ρώμης είπε στο CNN τη Δευτέρα ότι το φέρετρο εξετάζεται για δακτυλικά αποτυπώματα. Η Toripiubella, η ομάδα της Ronzio, είπε στο CNN ότι δεν θα προβούν σε δημόσια δήλωση καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ίδια είπε στο ιταλικό Sky24 το βράδυ της Κυριακής, ότι έχει βιώσει προηγούμενες πράξεις εκφοβισμού, συμπεριλαμβανομένων γραπτών απειλών και περιττωμάτων που άφησαν οι γείτονές της στην πόρτα της.

«Προσπαθώ να το ζήσω με αποστασιοποίηση, αλλά δεν είναι εύκολο – τα ζω αυτά σαν να μην με αφορούν, για να προχωρήσω», είπε, προσθέτοντας: «Είναι δύσκολο να ζεις στο ίδιο μέρος με τους ανθρώπους που αναφέρεις. στην αστυνομία», είπε.

Ενώ το σπίτι και το γραφείο της Ronzio έχουν διαρρήξει πολλές φορές, είπε στην εφημερίδα La Repubblica ότι «δεν βρίσκεις κάθε μέρα ένα φέρετρο κάτω από το σπίτι σου».

«Μπορεί να συμβεί ένας απολίτιστος άνθρωπος να αφήσει ένα έπιπλο, έναν καναπέ, αλλά όχι ένα φέρετρο», είπε στο άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Πολλές πολιτικές ομάδες έχουν καταδικάσει την πράξη εκφοβισμού.

Γράφοντας την Κυριακή X, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι είπε: «Αλληλεγγύη και εγγύτητα στην Τιζιάνα Ρόντσιο για τη φρικτή απειλή που δέχθηκε σήμερα. Το πολύτιμο έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια μαζί με πολλούς άλλους έντιμους πολίτες στο Tor Bella Monaca σίγουρα δεν θα σταματήσει μπροστά στον εκφοβισμό. Η πόλη και η διοίκησή της θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό της Tiziana για την υποστήριξη της καθημερινής της δέσμευσης στην επικράτεια για νομιμότητα και δικαιοσύνη».


Η οικογένεια μαφιόζων Casamonica αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως ομάδα τύπου μαφίας από την Διεύθυνση Ερευνών κατά της Μαφίας της Ιταλίας, ή DIA, τη δεκαετία του 1970. Οι κύριες οικογένειες προήλθαν από νομαδικές ομάδες Σίντι που έφτασαν στην πρωτεύουσα από αγροτικές ιταλικές επαρχίες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σύμφωνα με την DIA. Συχνά συνδέονται με εκβιασμό, εκβιασμό και τοκογλυφία, αλλά έχουν επίσης εμπλακεί σε απειλές όπως αυτή κατά της Ronzio – και σε υποθέσεις δολοφονίας. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1.000 μέλη. Δεκάδες άτομα που συνδέονται με την ομάδα αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή μια δίκη για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από ένα στεγαστικό έργο στη Ρώμη.

Η ομάδα έγινε πρωτοσέλιδο το 2015, όταν οι αρχές της Ρώμης τους επέτρεψαν με κάποιο τρόπο να πραγματοποιήσουν μια πλούσια κηδεία για τον πατριάρχη της οικογένειας, Vittorio Casamonica, που περιελάμβανε μια άμαξα για το φέρετρό του και ένα ελικόπτερο που έριξε ροδοπέταλα πάνω από τη γειτονιά Tor Bella Monaca.

Ωστόσο, αυτή η πομπή έλαβε αστυνομική προστασία και μια μπάντα πνευστών έξω από την εκκλησία με μία θεματική μουσική από την τριλογία του Νονού.

Δείτε ΦΩΤΟ από το φέρετρο που άφησαν έξω από την πόρτα ακτιβίστριας ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί