Kaos – Η πιο τρελή σειρά του Νέτφλιξ όπου οι Έλληνες θεοί του Ολύμπου…ζουν στη σύγχρονη εποχή(vid)

Αυτή η σειρά φαντασίας είναι ένας απόλυτος θρίαμβος. Η ιστορία για τον Δία και τους άλλους θεούς που ζουν στη σύγχρονη εποχή είναι έξυπνη, περιεκτική και γεμάτη δράση, γράφει σε άρθρο του ο Guardian.


Κaos, ονομάζεται το νέο εγχείρημα του Charlie Covell, του δημιουργού της δραματικής σειράς του Channel 4 “The End of the F**king World”, κάθε άλλο παρά χαοτικό είναι. Περιλαμβάνει άψογο ρυθμό και πλοκή και αποτελεί μια αναπαράσταση της ελληνικής μυθολογίας που είναι λεπτή και περίπλοκη, πνευματώδης, αυστηρή, εξαιρετικά έξυπνη, αστεία και βάναυση.

Το σενάριο του Covell είναι ένα αριστούργημα –τόσο σίγουρο, τόσο φαινομενικά αβίαστο– καθώς χτίζει έναν εναλλακτικό σύγχρονο κόσμο στον οποίο ο πανθεϊσμός (και ο Δίας) εξακολουθεί να κυριαρχεί, και οι θεοί ανακατεύονται με τους θνητούς, σπάνια με καλό τέλος. Τα οκτώ επεισόδια είναι γεμάτα δράση αλλά και αστεϊσμούς. Ένα τεράστιο καστ χαρακτήρων αναπτύσσεται με τον Covell να τους χρησιμοποιεί για να ανακρίνει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, να έχεις δύναμη, να είσαι απελπισμένος, να έχεις ελεύθερη βούληση ή όχι.

Ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ υποδύεται τον Δία. Ντυμένος με αθλητική φόρμα και απογοητευμένος, περιφέρεται χαρούμενος γύρω από το απέραντο παλάτι και τους κήπους του στον Όλυμπο μέχρι την ημέρα που θα αποκαλυφθεί δημόσια ένα νέο μνημείο του στην Κρήτη και θα βρεθεί ότι έχει βεβηλωθεί από μια συμμορία Τρώων.

Στη συνέχεια, βρίσκει μια νέα ρυτίδα στο μέτωπό του που αποφασίζει ότι πρέπει να είναι η εκπλήρωση του πρώτου μέρους μιας προφητείας που θα δει τη βασιλεία του να τελειώνει και να κυριαρχεί το χάος. Όλες οι ανασφάλειές του αρχίζουν να φουντώνουν καθώς σχεδιάζει εκδίκηση για την ανθρωπότητα. Ο παντοδύναμος Δίας είναι πεπεισμένος ότι η πτώση του είναι κοντά και βλέπει παντού οιωνούς καταστροφής. Αυτός είναι ένας θεός με «θέματα εμπιστοσύνης», εξηγεί ο Goldblum. «Είναι ένα μαγικό χαλί για την καταστροφή».

Η σύζυγός του, η βασίλισσα Ήρα – την οποία υποδύεται η Janet McTeer – προσπαθεί να τον ενθαρρύνει να κρατήσει την αξιοπρέπειά του και να μην προχωρήσει στις τιμωρίες και την έρευνα.

Ο αρχικά αόρατος αφηγητής των γεγονότων αποδεικνύεται ότι είναι ο Προμηθέας (Stephen Dillane) – πρώην φίλος, νυν φυλακισμένος (αλυσοδεμένος σε έναν βράχο, με το συκώτι του να το τρώει αιώνια ένας αετός) και αθάνατος εχθρός του Δία. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εκπληρώσει την προφητεία το συντομότερο δυνατό, βοηθούμενος από διάφορους ανθρώπους στη Γη και από κατοίκους του κάτω κόσμου.

Η Ευρυδίκη, γνωστή ως Riddy (Aurora Perrineau) πρόκειται να χωρίσει με τον αφοσιωμένο φίλο της ροκ σταρ, Ορφέα (Killian Scott), όταν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Με τη βοήθεια του θεού Διόνυσου (Nabhaan Rizwan), ο Ορφέας ξεκινά να τη φέρει πίσω από τον κάτω κόσμο, μέσα από μερικές σπαραχτικές σκηνές που περιλαμβάνουν το ζευγάρι που αναζητά τον νεκρό γιο του.

Είναι ένας απόλυτος θρίαμβος – ευχαριστώ τον Κόβελ και τους θεούς, καταλήγει το άρθρο του Guardian.

Το KAOS θα μεταδοθεί στο Netflix στις 29 Αυγούστου.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί