Ο τουρισμός στο διάστημα κερδίζει έδαφος – Ακόμη ένα γκρουπ πήγε αυθημερόν “εκδρομούλα”

Η Blue Origin μετέφερε έξι λάτρεις της περιπέτειας στο διάστημα, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης μετ’ επιστροφής πτήσης σήμερα

Μεταξύ αυτών ήταν και η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα που έχει ποτέ ταξιδέψει σε ύψος άνω των 100 χιλιομέτρων.

Αυτή η αποστολή, που ονομάζεται NS-26, ήταν η όγδοη κατά σειρά επανδρωμένη διαστημική πτήση της εταιρείας που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, ο οποίος επιδιώκει να καθιερωθεί στον τομέα των σύντομων υποτροχιακών πτήσεων.

Ο μικρός πύραυλος New Shepard απογειώθηκε λίγο μετά τις 08.00 τοπική ώρα από το δυτικό Τέξας. Οι φωνές ενθουσιασμού των επιβατών αντηχούσαν κατά την απευθείας αναμετάδοση της πτήσης, η οποία διήρκησε 10 λεπτά.

Η Κάρσεν Κίτσεν, μια 21χρονη φοιτήτρια έγινε η νεαρότερη γυναίκα που πέρασε τη γραμμή Κάρμαν, η οποία σηματοδοτεί σε ύψος 100 χιλιομέτρων το σύνορο του διαστήματος, σύμφωνα με μια διεθνή συνθήκη.

Μεταξύ του πληρώματος βρίσκονταν επίσης ο Ρομπ Φερλ, ο πρώτος ερευνητής που έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Nasa, ο οποίος έζησε την εμπειρία μιας ιδιωτικής υποτροχιακής πτήσης, σύμφωνα με την Blue Origin. Αυτή ακριβώς η εμπειρία αναμένεται να βοηθήσει στο να κατανοηθεί καλύτερα ο τρόπος με τον οποίο τα γονίδια των φυτών αντιδρούν σε ένα περιβάλλον όπου η βαρύτητα είναι περιορισμένη.

«Το να βρίσκομαι εκεί στο σκοτάδι του διαστήματος (…), δεν υπάρχει κανένας τρόπος να περιγράψω σε ποιο βαθμό είναι εντυπωσιακό», δήλωσε ο Ρομπ Φερλ αμέσως μετά την πτήση.

Οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να αιωρηθούν για λίγο μέσα στην κάψουλα και να παρατηρήσουν την καμπυλότητα της Γης.

Η Blue Origin έχει πλέον μεταφέρει 43 ανθρώπους στο διάστημα, μεταξύ αυτών τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος, κατά τη διάρκεια της πρώτης επανδρωμένης πτήσης του New Shepard τον Ιούλιο του 2021.

Η τιμή του εισιτηρίου δεν έχει αποκαλυφθεί.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί