Εντοπίστηκαν ψόφια ψάρια και στη Σμύρνη της Τουρκίας – Άλλαξε το χρώμα του νερού

Οι θάνατοι ψαριών και οι δυσάρεστες οσμές που παρατηρήθηκαν κατά μήκος της ακτογραμμής της περιοχής Bayraklı στον κόλπο της Σμύρνης στις ακτές του Αιγαίου της Τουρκίας εξαπλώθηκαν στην ακτή Karşıyaka.

Μετά την ανακάλυψη νεκρών ψαριών και δυσάρεστων μυρωδιών στις 20 Αυγούστου στην περιοχή Τουράν της περιοχής Μπαϊρακλί, οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Σμύρνης. Η Επαρχιακή Διεύθυνση Γεωργίας και Δασοκομίας και η Επαρχιακή Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποιούν επίσης εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων νερού και νεκρών ψαριών.

Οι θάνατοι των ψαριών έχουν πλέον εξαπλωθεί στην ακτή Bostanlı στην περιοχή Karşıyaka, με πολλά νεκρά ψάρια να επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας και να ξεβράζονται στην ακτή. Το χρώμα του θαλασσινού νερού στον κόλπο έχει γίνει πράσινο και καφέ.

Ο καθηγητής Esin Süzer, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Θαλασσίων Επιστημών στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογίας Dokuz Eylül, δήλωσε ότι μελετούν τον κόλπο της Σμύρνης από το 1999. Αν και υπάρχει σύστημα προστασίας στον κόλπο της Σμύρνης, η υψηλή πυκνότητα πληθυσμού έχει οδηγήσει στην οικιακή και βιομηχανική ρύπανση.

Ο Süzer σημείωσε, “Αυτό έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα αζώτου και θρεπτικών ουσιών φωσφόρου στον κόλπο, προκαλώντας άνθηση μικροφυκών. Όταν αυτά τα φύκια πολλαπλασιάζονται υπερβολικά, τα επίπεδα οξυγόνου στο νερό πέφτουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, οδηγώντας σε θανάτους ψαριών. Ο χαμηλός κορεσμός οξυγόνου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των αργών ρευμάτων, ιδιαίτερα στον εσωτερικό κόλπο, επιδεινώνει αυτό το πρόβλημα.

Ο καθηγητής Ergün Taşkın, επικεφαλής του Τμήματος Υδροβιολογίας στη Σχολή Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Manisa Celal Bayar, σημείωσε ότι η έρευνά τους δείχνει ότι ο κόλπος της Σμύρνης είναι από τους χαμηλότερους στην Τουρκία για την ποιότητα του νερού.

Ο Taşkın επιβεβαίωσε ότι η κύρια αιτία των θανάτων των ψαριών είναι η έλλειψη οξυγόνου λόγω της ρύπανσης, με τον ζεστό καιρό να παίζει επίσης ρόλο, αναφέρει σε άρθρο η DailySabah.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί