Πυρηνικός σταθμός Κουρσκ: Τι ακριβώς έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Ουκρανοί

Θα δοθεί εντολή για τέτοιο είδους χτύπημα;

Η πρόσφατη εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, μεταξύ άλλων, έθεσε στο προσκήνιο μια ιδιαίτερη ευαίσθητη εγκατάσταση που βρίσκεται εκεί – τον ​​πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ.

Αυτό το τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, το οποίο παράγει εκατομμύρια κιλοβάτ ενέργειας και προμηθεύει ηλεκτρισμό σε πολλά νοικοκυριά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στηN Ρωσία, πιθανότατα, σχολιάζουν στην Ρωσία, να ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ουκρανικής επίθεσης, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου φαίνονται διατεθειμένες να εμπλακούν σε ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας.

Παρόλο που ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι επιθεώρησε προσωπικά το εργοστάσιο αυτή την εβδομάδα, ο οργανισμός, που εκπροσωπεί, απέχει από το να κατηγορήσει το Κίεβο για ενορχήστρωση των πρόσφατων επιδρομών με drone εναντίον της εγκατάστασης.

Εν τω μεταξύ, μια επίθεση σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπως ένα «πυραυλικό χτύπημα», θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει μια πλήρη πυρηνική καταστροφή, προειδοποιεί ο Δρ Κρις Μπάσμπι , φυσικοχημικός και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας.

«Εάν μπορείτε να επηρεάσετε τα συστήματα ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού, μπορείτε να τον αναγκάσετε να εκραγεί», επισημαίνει.

Ενδεχόμενη επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ θα έχει σοβαρές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Δείτε στο γραφικό του Sputnik ΕΔΩ, τι ακριβώς έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Ουκρανοί!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί