Σαν συμμορίες εφορμούν στο Κουρσκ οι ουκρανονατοϊκοί: «Λεηλατούν κατοικίες»

Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των πολιτών που έχουν απαχθεί.

Τα ουκρανικά στρατεύματα φαινομενικά προσπαθούν να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά σε αστική περιουσία στις περιοχές της Ρωσίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέθεσε στον Rodion Miroshnik τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων για τα ουκρανικά εγκλήματα πολέμου στη σύγκρουση. Την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε την περιοχή του Κουρσκ, εδάφη της οποίας ελέγχονται ακόμα από τις δυνάμεις του ουκρανονάτο.

Ορισμένοι οικισμοί, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία εξακολουθούν να λεηλατούνται από Ουκρανούς και ξένους στρατιώτες.

Στοιχεία επί του εδάφους και συνεντεύξεις με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν σκόπιμα να καταστρέψουν οικισμούς που βρίσκονται στα χέρια τους, δήλωσε ο αξιωματούχος στο RIA Novosti την Παρασκευή.

«Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός καταγγελιών για καμένες και λεηλατημένες ιδιωτικές περιουσίες, για βοηθητικά κτίρια που καταστρέφονται επί σκοπού Επισκέφτηκα μερικά από αυτά τα σπίτια κυριολεκτικά ώρες αφότου δέχθηκαν επίθεση. Οι άνθρωποι έφυγαν, αλλά τα σπίτια τους πυροβολήθηκαν και κάηκαν».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν εμπρηστικά πυρομαχικά, συμπλήρωσε ο Miroshnik.

Κάτοικοι της περιοχής του είπαν ότι είδαν με τα μάτια τους στρατιώτες να πυροβολούν τα σπίτια από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και να ζητωκραυγάζουν όταν τυλίγονταν στις φλόγες.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί