Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Δεν θα είστε ασφαλείς

Οι ΗΠΑ θα επηρεαστούν άμεσα εάν τα σχέδιά τους για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία καρποφορήσουν, προειδοποίησε την Δευτέρα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο Αντόνοφ σχολίασε το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ ανώτερων αξιωματούχω από το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του Αντρέι Γιέρμακ, του επιτελάρχη του Ουκρανού ηγέτη Βλαντιμίρ Ζελένσκι και του υπουργού Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, παρουσίασαν στους Αμερικανούς μια λίστα με στόχους στη Ρωσία που θέλουν να επιτεθούν με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι η έλλειψη άδειας από τους δωρητές όπλων του για την διεξαγωγή επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας θέτει τα ουκρανικά στρατεύματα σε μειονεκτική θέση στην πρώτη γραμμή. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι θα εξόπλιζε τους εχθρούς της Δύσης, προκειμένου να έχουν αντίστοιχες στρατιωτικές δυνατότητες, εάν ποτέ συμβεί αυτό το είδος επιθέσεων. Η πιθανή κλιμάκωση δεν θα περιοριστεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο, προειδοποίησε ο Αντόνοφ.

«Η ιδέα της Ουάσιγκτον να βάλει την Ευρώπη εναντίον της Ρωσίας μέσω της ουκρανικής κρίσης δεν θα περάσει», είπε. «Οι ΗΠΑ δεν θα είναι ασφαλείς πέρα από τον ωκεανό εάν η τρέχουσα κατάσταση κλιμακωθεί σε παγκόσμια σύγκρουση».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί