Γκιουλέκας: Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη-«στρατηγείο» με μοναδικά γεωγραφικά πλεονεκτήματα

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνος Γκιουλέκας αναφέρθηκε

Στον ρόλο της Θεσσαλονίκης ως πόλης-«στρατηγείου» με μοναδικά γεωγραφικά και άλλα πλεονεκτήματα για τις ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, αλλά και στην πολύ μεγάλη και διαχρονική σημασία της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου ως συνώνυμης των εμπορικών συνεργασιών, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Έκανε μνεία στη φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αποτελούν «μηχανή» για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Την εκτίμηση ότι η διοργάνωση της 88ης ΔΕΘ θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των πολιτών, σε μια περίοδο που «ο κόσμος δεν θέλει πια καθόλου τα συνθήματα και ζητά να γίνεται δουλειά» διατύπωσε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ενώ πρόσθεσε πως η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ «είναι πιο κοντά παρά ποτέ». Υπενθύμισε δε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εισφέρει περίπου 30 εκατ.ευρώ για το πρασίνισμα του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.

Τη βεβαιότητα ότι όταν η τρέχουσα ΔΕΘ ολοκληρωθεί «όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα» εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ενώ αναφερόμενος στην ιστορική παρακαταθήκη της πόλης σημείωσε ότι χρειάζεται να «την προστατεύσουμε, να τη δούμε με προοπτική για το μέλλον και με νέα ποιοτικά δεδομένα και να την ενισχύσουμε για την επόμενη ημέρα της».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 3000 άτομα εργάζονται στον εκθεσιακό χώρο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της 88ης ΔΕΘ θα βρίσκονται εδώ καθημερινά περίπου 5000 εργαζόμενοι», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo AE, Aλέξης Τσαξιρλής, συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται «μια φωτεινή πόλη μέσα στη μεγαλούπολη». Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Μόνικα Φρανκ.

   

(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί