Τί άλλο θα δούμε: Χάος στην Ισπανία με τον ανανά – Tον αγοράζουν για να βρουν…ταίρι!ΒΙΝΤΕΟ

Μια ισπανική τρέλα που ενθαρρύνει τους ανύπαντρους να αναζητούν συντρόφους στα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιώντας έναν κωδικό που βασίζεται σε φρούτα έχει προκαλέσει μερικές χαοτικές σκηνές και μάλιστα οδήγησε την αστυνομία να κληθεί να αποκαταστήσει την τάξη.


Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί άγαμοι Ισπανοί έχουν προσελκύσει υποκαταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mercadona μεταξύ 7 μ.μ.-20.00 με ισχυρισμούς ότι μπορούν να βρουν τον έρωτα εκείνη την ώρα, ιδιαίτερα αν βάλουν έναν ανανά ανάποδα στο καρότσι για τα ψώνια τους.


Το φαινόμενο φαίνεται να πυροδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ηθοποιό και χιουμορίστρια Vivy Lin, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok όπου σπρώχνει ένα τρόλεϊ γύρω από ένα κατάστημα Mercadona μιλώντας για την υποτιθέμενη βιτρίνα.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο TikTok, το σούπερ μάρκετ δημοσίευσε έναν ανανά με τη λεζάντα: «Ο ανανάς στο ράφι του Mercadona σε περιμένει να βγεις ραντεβού».


Η τρέλα με τον ανανά φέρεται να ολοκληρώνεται σπρώχνοντας το τρόλεϊ στο τμήμα κρασιού του καταστήματος και ελπίζοντας ότι ένα άτομο που βρίσκεται εκεί ελκυστικό θα ανταποκριθεί θετικά.
Καθώς η ιστορία έχει γίνει viral, έχει οδηγήσει σε μερικά ασυνήθιστα και μερικές φορές άτακτα περιστατικά.


Στη Μαδρίτη υπήρξαν αναφορές για ομάδες εφήβων που σπρώχνουν καρότσια γύρω από τα καταστήματα το βράδυ, χωρίς να αγοράζουν προϊόντα.
Ένας άντρας ντύθηκε σαν γιγάντιος ανανάς από τους φίλους του μέσα σε ένα κατάστημα στο πλαίσιο των εορτασμών του bachelor party.


Στο Μπιλμπάο, η αστυνομία κλήθηκε σε υποκατάστημα της Mercadona κατά τη διάρκεια της ώρας από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. λόγω θορυβωδών σκηνών στο εσωτερικό, αν και δεν χρειάστηκε να παρέμβουν.
Ένα τραγούδι, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, οδήγησε περαιτέρω την επιτυχία της τάσης, με τα λόγια: «Στο τμήμα του κρασιού / Η καρδιά μου τρέχει / Ψάχνω για κάποιον ξεχωριστό / που χρειάζεται η ψυχή μου».


Ενώ η τελευταία χρήση του φρούτου μπορεί να έχει αποδειχτεί δημοφιλής σε ορισμένους, υπήρξαν αναφορές ότι η μανία του ανανά δεν έχει βρει εύνοια σε πολλούς υπαλλήλους της Mercadona που μένουν να καθαρίσουν τα αγορασμένα αγαθά.
Ένα βίντεο έδειχνε έναν εργαζόμενο να σπρώχνει κουτιά με τα φρούτα μακριά από τα ράφια και προς μια αποθήκη καθώς πλησίαζε 19:00 η ώρα.


Η εταιρεία λέει ότι η τάση “δεν ξεκίνησε από εμάς, προέκυψε αυθόρμητα”.
Ορισμένοι παρατηρητές έχουν υιοθετήσει κριτική άποψη.
«Το να πέσεις στα νύχια μιας καμπάνιας που σχεδιάστηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αθώο, όπως συμβαίνει με το «Pineapple-gate», με όλα τα αστεία και την παιδικότητα που προκαλεί», έγραψε η κοινωνική σχολιαστής Susana Quadrado στην εφημερίδα La Vanguardia.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δείχνει επίσης πώς ο εικονικός κόσμος «μπορεί να ρυθμίσει την κοινωνική συμπεριφορά και να μετατρέψει τους χρήστες σε μεγάφωνα δωρεάν».

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί