Μια «ματιά στο μέλλον»: Τα αθόρυβα ρομπότ AI κάνουν ανθρώπινες εργασίες με χαμόγελο…και λίγο αμφίβολο ρυθμό(vid)

Τα ρομπότ EVE θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον των θέσεων εργασίας στην αποθήκη.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλάβει τελικά τις δουλειές μας;

Ορισμένες αναφορές λένε ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να σταματήσουμε να τα αναπτύσσουμε πριν βάλουν τέλος στην ανθρωπότητα . Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι απέχουμε πολύ από μια τέτοια πραγματικότητα λόγω του υψηλού κόστους εφαρμογής και συντήρησης.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι απλά θέμα χρόνου.

Τώρα είναι ακόμη πιο πιθανό να συμβεί με την κυκλοφορία ενός αρκετά ανατριχιαστικού βίντεο που δείχνει ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης να κάνουν τις καθημερινές μας εργασίες.

Το απόκοσμο βίντεο δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά: σιωπηλά ρομπότ με σταθερά χαμόγελα πακετάρουν αποτελεσματικά τα αντικείμενα με, ας πούμε, αμφίβολο ρυθμό…


Το κλιπ δημοσιεύτηκε από την εταιρεία 1X που υποστηρίζεται από το OpenAI και παρουσιάζει τις δυνατότητες των ρομπότ EVE της.

«Αρκετά δυνατό για να μεταφέρει αποστολές και για να χειριστεί εύθραυστα αντικείμενα, το ρομπότ EVE θα ταιριάζει εύκολα στη ροή εργασιών και θα λειτουργεί απρόσκοπτα μαζί με την ομάδα σας σε μια αποθήκη ή κέντρο διανομής», εξηγεί η λεζάντα του βίντεο.

Η εταιρεία τεχνολογίας δήλωσε: «Η 1X σχεδιάζει androids που έχουν κατασκευαστεί για να ωφελήσουν την κοινωνία.

«Από το 2014, κατασκευάζουμε Android με πρώτη την ασφάλεια, ισορροπημένη απόδοση και έξυπνη συμπεριφορά.

«Αποστολή μας είναι να σχεδιάσουμε androids που θα λειτουργούν δίπλα σε ανθρώπους για να ανταποκριθούν στην παγκόσμια ζήτηση εργασίας και να οικοδομήσουν μια άφθονη κοινωνία».

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, οραματίζεται ένα μέλλον όπου τα ρομπότ Tesla του υπερτερούν των ανθρώπων, το μοναδικό αλλά προηγμένο Optimus Gen 2 του δεν έχει ακόμη ανταγωνιστεί τα ρομπότ EVE που είναι ήδη διαθέσιμα στην αγορά.

Ο Bernt Bornich, Διευθύνων Σύμβουλος και δημιουργός του 1X, αναφέρει ότι η EVE έχει ξεπεράσει τις πρώτες προσδοκίες τους.


Επί του παρόντος, το ανθρωποειδές ρομπότ περιπολεί τώρα ως φύλακας σε δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξεχωρίζοντας από άλλα ρομπότ ασφαλείας έχοντας δύο ελεύθερα κινούμενα χέρια, ένα κεφάλι και ένα πρόσωπο. Ωστόσο, ο Bornich βλέπει ότι οι δυνατότητες του AI εκτείνονται σε άλλες βιομηχανίες όπως το bartending και η νοσηλεία.

Ο κόσμος ανατρίχιασε από το βίντεο απαντώντας: «Αυτή είναι η πιο ανατριχιαστική σκηνή. Τα χαμογελαστά πρόσωπα, οι ανθρώπινες κινήσεις/βλέμματα και κανένα χαρούμενο soundtrack.’

Ένας άλλος είπε: «Αυτό μου προκάλεσε ανατριχίλες – το μέλλον είναι εδώ, κάποια μέρα θα έχουμε ρομπότ να περπατούν και να κάνουν περίεργες δουλειές και θα είναι τρελό για εμάς… πόσο φυσιολογικά θα νιώθουμε τότε».

Εν τω μεταξύ, ένας χρήστης του YouTuber με μια πιο χιουμοριστική προσέγγιση απάντησε: «Θα ήταν αστείο αν αυτό καταγραφόταν από το ρομπότ».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί