Ναυάγιο στο Παλέρμο: Τα θύματα του Bayesian πέθαναν από «ξηρό πνιγμό»

Οι πρώτες αυτοψίες τεσσάρων από τα επτά θύματα που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σούπερ γιοτ βυθίστηκε σε καταιγίδα στην Ιταλία τον περασμένο μήνα δείχνουν ότι πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», σύμφωνα με τις αρχές.

Το φαινόμενο, γνωστό και ως «άτυπος πνιγμός», σημαίνει ότι δεν είχαν νερό στους πνεύμονες, στις τραχεία ή στο στομάχι τους, δήλωσε εκπρόσωπος του δικηγόρου του καπετάνιου του Bayesian, το οποίο κατέβηκε στα ανοιχτά του λιμανιού Porticello της Σικελίας στις 19 Αυγούστου.

Η αιτία θανάτου των τεσσάρων πρώτων θυμάτων υποδηλώνει ότι είχαν βρει μια φυσαλίδα αέρα στην καμπίνα στην οποία ανακαλύφθηκαν πέντε από τα σώματα των θυμάτων και ότι είχαν καταναλώσει όλο το οξυγόνο πριν ο θύλακας αέρα γίνει τοξικός λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νεκροτομές του Αμερικανού δικηγόρου Chris Morvillo, της συζύγου του Neda Morvillo, του τραπεζίτη της Morgan Stanley, Jonathan Bloomer και της συζύγου του Anne Elizabeth Judith Bloomer, διενεργήθηκαν την Τετάρτη στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πολυκλινικής του Παλέρμο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Την Παρασκευή αναμένεται να διενεργηθούν αυτοψίες στον Βρετανό τιτάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και τη 18χρονη κόρη του.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την αυτοψία του Recaldo Thomas, του σεφ του πλοίου – λόγω της δυσκολίας να φτάσει στην οικογένειά του στην Αντίγκουα.


Και τα επτά θύματα υποβλήθηκαν σε σάρωση για τραυματισμούς το περασμένο Σάββατο, το οποίο διαπίστωσε ότι κανένα δεν είχε υποστεί σπασμένα οστά ή άλλα σωματικά τραύματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στο θάνατό τους.

Ο εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση πρότεινε για πρώτη φορά νωρίτερα τον Αύγουστο την ιδέα ότι τα θύματα έψαχναν για έναν θύλακα αέρα.

Οι αυτοψίες αποτελούν μέρος της ποινικής έρευνας για τον καπετάνιο του πλοίου Τζέιμς Κάτφιλντ, τον μηχανικό μηχανών του πλοίου Τιμ Πάρκερ Ίτον και τον ναύτη Μάθιου Γκρίφιθ, ο οποίος παρακολουθούσε τη νύχτα του ατυχήματος


Διερευνώνται για «πολλαπλή ανθρωποκτονία» και για πρόκληση ναυαγίου, αλλά οι αρχές λένε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατηγορηθούν για οποιαδήποτε αδικήματα. Τους επέτρεψε να φύγουν από τη χώρα από τον αρμόδιο για την έρευνα εισαγγελέα.

Το σκάφος μήκους 56 μέτρων βυθίστηκε μέσα σε 16 λεπτά από το χτύπημα από έκρηξη ή ανεμοστρόβιλο τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου. Το πλοίο θα πρέπει να ανυψωθεί για την έρευνα και να διασφαλιστεί ότι τα 18.000 λίτρα καυσίμου δεν θα διαρρεύσουν στο θάλασσα γύρω από το λιμάνι Porticello κοντά στο Παλέρμο.

Έχουν σταλεί προσφορές για τη διάσωση, την οποία θα πληρώσει η εταιρεία της συζύγου του Lynch, Angela Bacares, στην οποία ανήκει το γιοτ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα τοξικολογικά αποτελέσματα για τα επτά θύματα. Δεν έγιναν τεστ αλκοόλ ή ναρκωτικών σε κανένα από τα μέλη του πληρώματος, είπε ο εισαγγελέας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανάκτηση όλων των σορών των θυμάτων.

Ο Lynch και ο επιχειρηματικός του συνεργάτης Stephen Chamberlain, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο Λονδίνο την ημέρα που βυθίστηκε το Bayesian, αθωώθηκαν από κατηγορίες απάτης σε αμερικανικό δικαστήριο τον Ιούνιο του 2024. Οι κατηγορίες σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας τους Autonomy σε Η Hewlett Packard, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν θα αποσύρει την αγωγή της για αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ εκδικάζεται τώρα σε βρετανικό δικαστήριο.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί