Ο Βούτσιτς της Σερβίας λέει ότι εξετάζει την πρόσκληση της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής των BRICS τον Οκτώβριο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι έλαβε πρόσκληση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στη σύνοδο κορυφής των BRICS τον Οκτώβριο.


” Ευχαριστώ τους ανθρώπους των BRICS και τον Πρόεδρο Πούτιν για την πρόσκληση. Έχουμε συνομιλίες με τουλάχιστον έξι προέδρους και επτά ή οκτώ πρωθυπουργούς που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ “, είπε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vulin, ο οποίος ήρθε στο λιμάνι Βλαδιβοστόκ του Ρωσικού Ειρηνικού για να παραστεί στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (EEF), να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Βούτσιτς και να τον προσκαλέσει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν.

Η Ρωσία θα φιλοξενήσει τους ηγέτες των BRICS από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ο Βούτσιτς είπε ότι η Σερβία θα συνεργαστεί στενά με την Ρωσία τον Οκτώβριο, όταν το βαλκανικό έθνος γιορτάζει την 80ή επέτειο από την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από τον σοβιετικό στρατό.

Τόνισε ότι η Σερβία ακολούθησε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και διατήρησε παραδοσιακούς δεσμούς με την Ρωσία και άλλα έθνη.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί