Οι Oasis στην κορυφή των τσαρτ μετά από 15 χρόνια!

Το 30χρονο άλμπουμ "Definitely Maybe" από το συγκρότημα Oasis επιστρέφει στο Νο. 1 των βρετανικών τσαρτ

– η πρώτη φορά που το συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή μετά από σχεδόν 15 χρόνια – καθώς ο ενθουσιασμός για την πρόσφατα ανακοινωθείσα περιοδεία επανασύνδεσης του συγκροτήματος αυξάνεται .

Το “Definitely Maybe” βρέθηκε στην κορυφή του Official Albums Chart αυτή την εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή η Official Charts Company , μετά από “408% αύξηση κάθε εβδομάδα” μετά την ανακοίνωση της επανένωσης και την κυκλοφορία μιας Deluxe Edition για την 30η επέτειο.

Το άλμπουμ ήταν επίσης στην κορυφή του Official Vinyl Albums Chart και του Official Record Store Chart, που σημαίνει ότι ήταν το πιο δημοφιλές άλμπουμ στα ανεξάρτητα δισκοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου την τελευταία εβδομάδα.

Η αναβίωση στην κορυφή των chart έρχεται μια εβδομάδα αφότου τα εισιτήρια για την πρώτη περιοδεία του συγκροτήματος μετά από 15 χρόνια κυκλοφόρησαν στο Ticketmaster και εξαντλήθηκαν αμέσως, καθώς εκατομμύρια θαυμαστές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική μπήκαν σε εικονικές ουρές και περίμεναν για ώρες την ευκαιρία να αγοράσουν εισιτήρια.


Ο Liam Gallagher και ο μεγαλύτερος αδερφός του Noel Gallagher είναι οι τραγουδιστές του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Oasis από το 1991 έως το 2009. Το συγκρότημα ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα και αναγνωρισμένα της δεκαετίας του 1990 και ήταν υποψήφιο για το Rock and Roll Hall of Fame νωρίτερα φέτος .

Οι Oasis ήταν υποψήφιοι για τρία βραβεία Grammy και κέρδισαν τρία World Music Awards. Το “Wonderwall”, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του γκρουπ, μπήκε στα 10 καλύτερα τραγούδια σε 15 χώρες και είναι το μόνο τραγούδι του συγκροτήματος που έχει μπει στο top 10 του Billboard Hot 100 .

Η καριέρα του συγκροτήματος έφτασε σε ένα περίφημο απότομο τέλος το 2009, μέρες πριν από το τέλος της ετήσιης περιοδείας Dig Out Your Soul που ταξίδεψε στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Αφού αποχώρησε από ένα προγραμματισμένο σόου που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου 2009 και ακύρωσε μια συναυλία στο φεστιβάλ Rock en Seine κοντά στο Παρίσι που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Αυγούστου, ο Noel Gallagher κυκλοφόρησε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος λέγοντας “Με κάποια θλίψη και μια ανακούφιση σας λέω ότι παράτησα τους Oasis απόψε”.

Στις 27 Αυγούστου, οι Oasis επιβεβαίωσαν ότι θα επανενωθούν για την περιοδεία επανένωσης Oasis Live ’25.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί