Έλον Μασκ: Οργισμένος με την Κυβέρνηση της Αυστραλίας – “Είστε φασίστες”

Ο Έλον Μασκ, ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter), έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση της Αυστραλίας την Παρασκευή (13 Σεπτεμβρίου)

Συγκεκριμένα τους αποκάλεσε «φασίστες» για έναν προτεινόμενο νόμο που έχει στόχο την τιμωρία των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης που αποτυγχάνουν να ελέγξουν τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

Την Πέμπτη, η Κυβέρνηση της Αυστραλίας εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στις ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν πρόστιμο στις διαδικτυακές πλατφόρμες έως και 5% των παγκόσμιων εσόδων τους, εάν επιτρέπουν τη διάδοση παραπληροφόρησης, ως μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για τη ρύθμιση μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.


Ο νόμος απαιτεί από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εφαρμόζουν κανόνες για τον περιορισμό των επιβλαβών “ψευδών ειδήσεων”.
Εάν μια πλατφόρμα δεν συμμορφώνεται, μια ρυθμιστική αρχή θα παρεμβαίνει, θέτοντας τους δικούς της περιορισμούς και θα επιβάλει πρόστιμα για μη τήρησή τους. Απαντώντας σε ανάρτηση στο X σχετικά με τον προτεινόμενο νόμο, ο Μασκ έγραψε μόνο μια λέξη: «Φασίστες».

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Ένας εκπρόσωπος της υπουργού Επικοινωνιών Μισέλ Ρόουλαντ τόνισε ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία υποχρεούνται να ακολουθούν τους αυστραλιανούς νόμους. «Αυτό το νομοσχέδιο βελτιώνει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των πλατφορμών για τους χρήστες και τον αυστραλιανό λαό», δήλωσε ο Rowland στο Reuters.

Ο Μπιλ Σόρτεν, ο Υπουργός Υπηρεσιών της Κυβέρνησης, έβαλε στο στόχαστρο τον Μασκ για αλλαγή στάσης σχετικά με την ελευθερία του λόγου. “Ο Έλον Μασκ είχε περισσότερες θέσεις για την ελευθερία του λόγου από το Κάμα Σούτρα. Όταν είναι προς τα εμπορικά του συμφέροντα, είναι υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου και όταν δεν του αρέσει… θα τα κλείσει όλα“, είπε ο Σόρτεν. στο Κανάλι Εννέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ έχει εντάσεις με την αυστραλιανή κυβέρνηση. Τον Απρίλιο, η πλατφόρμα “Χ” πήγε στο δικαστήριο για να εναντιωθεί στην απόφαση μιας ρυθμιστικής αρχής στον κυβερνοχώρο που διέταξε την αφαίρεση ορισμένων αναρτήσεων σχετικά με το μαχαίρι ενός επισκόπου στο Σίδνεϊ. Ο πρωθυπουργός Anthony Albanese είχε αναφερθεί στον Musk ως «αλαζονικό δισεκατομμυριούχο» κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού.

Η ρυθμιστική αρχή τελικά απέσυρε την υπόθεση λόγω αλλαγής στάσης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

(photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί