To πρώτο σόλο βιολιού…στο διάστημα με άρωμα Star Wars – Βίντεο

Η βιολίστρια και μηχανικός του διαστήματος Sarah Gillis ερμήνευσε το «Rey's Theme» του John Williams στο διαστημόπλοιο SpaceX Crew Dragon.

Σε αυτό που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη παράσταση βιολιού στο διάστημα, η μηχανικός και αστροναύτης του SpaceX Sarah Gillis ερμήνευσε το «Rey’s Theme» από το Star Wars: The Force Awakens στο διαστημόπλοιο Crew Dragon στις 13 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση μεταδόθηκε στη Γη μέσω του Starlink της SpaceX.

Η Γκίλις παίζει το σόλο μέρος του τραγουδιού στο βιολί μαζί με βίντεο από ορχήστρες που ερμηνεύουν το τραγούδι σε στούντιο κάτω στη Γη. Στην εισαγωγή της, η Γκίλις λέει: «Καθώς ταξιδεύουμε γύρω από τον όμορφο πλανήτη μας Γη σε αυτήν την πενθήμερη αποστολή, θέλαμε να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή μουσική στιγμή μαζί σας. Συγκεντρώνοντας παγκόσμια ταλέντα, αυτή η παράσταση συμβολίζει την ενότητα και την ελπίδα, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τις δυνατότητες των παιδιών παντού».

Την προηγούμενη μέρα, η Γκίλις ήταν η μία από τους δύο αστροναύτες του Polaris Dawn που πραγματοποίησαν έναν ιστορικό διαστημικό περίπατο 106 λεπτών έξω από το διαστημόπλοιο. Αυτό αποτέλεσε τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο.

Οι αστροναύτες της αποστολής έχουν ήδη πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πειραμάτων για να βοηθήσουν στη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται το ανθρώπινο σώμα από τις διαστημικές πτήσεις.

Επέστρεψαν σήμερα στη Γη  μετά από 5 μέρες σε τροχιά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί