Οι Ουκρανοί καλούν τον Ο.Η.Ε. στο Κουρσκ! Δείτε τον λόγο

Τι μεταδίδεται

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να επισκεφθούν τις κατεχόμενες από τον ουκρανικό στρατό περιοχές της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

“Η Ουκρανία είναι έτοιμη να διευκολύνει το έργο τους και να αποδείξει ότι σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο” στην περιοχή αυτή, τόνισε ο Σίμπιχα με ανάρτησή του στο Χ.

Το Κίεβο εξαπέλυσε στις αρχές Αυγούστου μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, που συνορεύει με την Ουκρανία, όπου ισχυρίζεται ότι ελέγχει περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεκάδες χωριά.

Η ουκρανική κυβέρνηση θέλει δήθεν να αποδείξει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Κουρσκ σέβονται το ανθρωπιστικό δίκαιο, δεν κακομεταχειρίζονται τους Ρώσους αμάχους και δεν διαπράττουν εγκλήματα πολέμου!

Ωστόσο δύσκολα πείθουν, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις δημιουργίας ακόμα και μίνι στρατοπέδων συγκέντρωσης! Άραγε ο Ο.Η.Ε. ποιά μέρη ακριβώς καλείται να επισκεφτεί; Αυτά που θα του υποδείξει η κυβέρνηση Ζελένσκι;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί