Ο Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα και προτιμά να είναι δημιουργικά

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λέει ότι θέλει πολύ τα παιδιά του να είναι δημιουργικά και να ψάχνουν να βρίσκουν πράγματα στα οποία θα ήταν ταλαντούχα και αυτό περιλαμβάνει ακόμα να μην έχουν τηλέφωνο.

Το Σαββατοκύριακο, ο 37χρονος ήταν καλεσμένος σε σερβική τηλεόραση όπου έθιξε διάφορα θέματα. Και ένα από τα πράγματα για τα οποία άνοιξε ο πρωταθλητής ρεκόρ 24 Γκραν Σλαμ ήταν ότι και τα δύο του παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τώρα και η οπτική του για την εκπαίδευση.

Ο γιος Στέφαν – που τον επόμενο μήνα γίνεται 10 ετών – αυτή τη στιγμή πηγαίνει στην πέμπτη δημοτικού, ενώ η επτάχρονη Τάρα μόλις ξεκίνησε το σχολείο. Απευθυνόμενος σε αυτό, ο Τζόκοβιτς περιέγραψε τον εαυτό του ως γονέα «παλιάς σχολής» που πιστεύει πολύ στη σημασία της εκπαίδευσης και αποκάλυψε επίσης μερικούς από τους τρόπους που ελπίζει τα παιδιά του να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Έμαθα από την Jelena Gencic (την παιδική του προπονήτρια που πέθανε το 2013) γιατί είναι σημαντικό να ακούς κλασική μουσική, να διαβάζεις βιβλία, η σημερινή γενιά έχει πολλές περισσότερες προκλήσεις, τότε δεν υπήρχαν κοινωνικά δίκτυα, κοίταζαν απλώς τα τηλέφωνά τους. Δεν το βλέπουμε από διαφορετική οπτική γωνία τώρα, ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, η τεχνολογική ανάπτυξη είναι απίστευτη, τα παιδιά μου δεν έχουν ακόμα τηλέφωνα, η γυναίκα μου και εγώ δυσκολευόμαστε.» είπε ο Σέρβος σούπερ σταρ του τένις κατά την εμφάνισή του στο Vece sa Ivanom Ivanovicem.


Λίγο αστεία, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού αποκάλυψε ότι ο Στέφαν και η Τάρα παραπονιούνται ότι είναι τα μόνα παιδιά στο σχολείο χωρίς τηλέφωνο. Ενώ ο Σέρβος καταλαβαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ αυστηρός σε αυτόν τον τομέα, τονίζει ότι αυτός και η σύζυγός του Jelena πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό.

“Παραπονούνται ότι όλοι στο σχολείο τους έχουν τηλέφωνο εκτός από αυτά. Δεν είναι εύκολο και αυτό αντικατοπτρίζεται σε άλλα επίπεδα. Αν όλοι κάνουν κάτι, το κοπάδι λειτουργεί έτσι, πρέπει να το ακολουθήσετε. Λοιπόν, δεν πρέπει να είμαστε έτσι, νομίζω ότι διαφέρουμε από τους άλλους, γιατί είμαστε πεισματάρηδες τόσο θετικά όσο και αρνητικά», είπε ο Τζόκοβιτς.

Αν και ο Τζόκοβιτς έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει πόρους για να παρέχει στα παιδιά του εκπαίδευση όπου θέλει, δεν ήθελε ο Στέφαν και η Τάρα να φοιτήσουν σε κανένα σχολείο εκτός Σερβίας. Επί του παρόντος, τα παιδιά του φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο στο Βελιγράδι και υπάρχει μεγάλος λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε ένα τοπικό σχολείο.

“Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, φυσικά κυρίως για δουλειά. Τα τελευταία χρόνια είμαι εδώ με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου. Θέλω να είμαι εδώ, να πάνε τα παιδιά μου σχολείο στη Σερβία, να νιώσουν τι σημαίνει Σερβία, αφού είναι και η χώρα τους, παρόλο που δεν γεννήθηκαν εδώ, τους μιλάω συνέχεια», εξήγησε ο Σέρβος.

Ο Τζόκοβιτς κλήθηκε επίσης να εξηγήσει σε τι είδους σχολείο φοιτούσαν τα παιδιά του.

«Επέλεξαν ένα σχολείο όπου τα μαθήματα δεν διαρκούν 45 λεπτά, οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση και τα παιδιά ενθαρρύνονται να είναι δημιουργικά», δήλωσε ο επτά φορές πρωταθλητής του Wimbledon.
Νωρίτερα φέτος, ο 37χρονος παραδέχτηκε ότι όσο μεγάλωνε, του ήταν πιο δύσκολο να λείπει από την οικογένειά του ή να πάει σε μεγαλύτερα ταξίδια όπως η Αυστραλία.

“Παλεύω με αυτό όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Η Αυστραλία είναι ένα μακρύ ταξίδι, ίσως το μεγαλύτερο που έχουμε στη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Ο γιος μου είναι εννέα και η κόρη μου έξι. Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα αλλάζουν Το πρώτο δόντι της κόρης μου βγήκε και δεν ήμουν εκεί, όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Τζόκοβιτς έχει μειώσει το πρόγραμμά του και είναι επικεντρωμένος κυρίως σε Grand Slam και ορισμένα Masters.

«Ο χωρισμός από την οικογένεια με πληγώνει όλο και περισσότερο. Αυτό είναι το κομμάτι με το οποίο παλεύω περισσότερο τώρα. Έτσι, ναι, προσπαθώ να εξισορροπήσω τα πράγματα με το να δουλεύω με το πρόγραμμά μου με τέτοιο τρόπο και ημερολόγιο που είναι κατάλληλο για μένα. Νομίζω ότι κέρδισα το δικαίωμά μου να επιλέξω τι είδους τουρνουά θέλω να παίξω. Φυσικά, τα Grand Slam είναι τα μεγαλύτερα, οι πυλώνες, η προτεραιότητα στη λίστα χρονοδιαγράμματος», είπε ο Σέρβος.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: epa-epa

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί