Bill Gates: Αυτό δήλωσε για τα παιδιά και την «κλιματική αλλαγή»

Έρχονται νέες παρεμβάσεις;

Ο υποσιτισμός είναι η χειρότερη παγκοσμίως κρίση στην παιδική υγεία και η φερόμενη κλιματική αλλαγή θα κάνει ακόμα πιο σοβαρή την κατάσταση, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος θέλει να «σώσει» τα παιδιά!

«Αν δεν πάρεις γενικά τη σωστή τροφή, τόσο στη μήτρα όσο και στα πρώτα χρόνια σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να αναπληρώσεις», δήλωσε ο Γκέιτς στο Ρόιτερς σε διαδικτυακή συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, αναφερόμενος στις σωματικές και διανοητικές ικανότητες ενός παιδιού, οι οποίες δεν αναπτύσσονται αν λείπει η καλή διατροφή. Τα παιδιά χωρίς αρκετή σωστή τροφή είναι επίσης περισσότερο ευάλωτα σε ασθένειες, όπως η ιλαρά και η ελονοσία, και σε πρώιμο θάνατο.

Ποιά θα είναι άραγε η «λύση» που θα προταθεί;

«Γύρω στο 90% του αρνητικού αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής λειτουργεί μέσω του συστήματος τροφίμων. Είναι όταν οι σοδειές σου βασικά αποτυγχάνουν επί χρόνια λόγω ξηρασίας ή υπερβολικά πολλής βροχής», δήλωσε. Επομένως θα επιβληθούν νέα μέτρα με αφορμή το περιβάλλον αλλά και τα παιδιά, τα οποία φέρεται να νοιάζεται ο Bill Gates;

Ο Γκέιτς έδωσε την συνέντευξη ενόψει της ετήσιας έκδοσης Goalkeepers Report του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η οποία παρακολουθεί την πρόοδο των Στόχων του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDG), αναφορικά με τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση της υγείας.

Ο Γκέιτς ζήτησε να δοθούν περισσότερα χρήματα για τη διατροφή! Ωστόσο δήλωσε πως τα χρήματα που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό, δεν πρέπει να αφαιρεθούν από άλλες αποδεδειγμένης χρησιμότητας πρωτοβουλίες, όπως οι τακτικοί εμβολιασμοί κατά την παιδική ηλικία.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-KEYSTONE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί