Βανς για Τραμπ: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φιμώσετε οριστικά έναν άνθρωπο, να του φυτέψετε μια σφαίρα στο κεφάλι

Αναλυτικά η ανάρτηση του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ:

«Χθες παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο Donald J. Trump. Ένας ένοπλος ένοπλος τον περίμενε στους θάμνους. Έφερε μια κάμερα go-pro για να το καταγράψει. Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών εντόπισε την κάννη ενός όπλου μέσα από έναν φράχτη και πυροβόλησε τον ένοπλο. Ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή. Πιάστηκε. Και τώρα σιγά σιγά μαθαίνουμε γι’ αυτόν και το κίνητρό του.

Ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ο αντιπρόεδρός μου και ο φίλος μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι πατέρας και παππούς για ανθρώπους που τον αγαπούν πολύ. Θέλω να περάσει πολλά χρόνια με την οικογένειά του. (Και εγωιστικά, θα ήθελα πολλά περισσότερα με τα δικά μου.)

Θαυμάζω τον πρόεδρο που έκανε έκκληση για ειρήνη και ηρεμία. Η ρητορική είναι εκτός ελέγχου. Παραλίγο να σκοτώσει τον Steve Scalise και πολλούς άλλους πριν από μερικά χρόνια. Παραλίγο να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ δύο φορές. Αλλά θέλω να πω κάτι για τα χθεσινά νέα, και πώς φωτίζουν τη διαφορά μεταξύ έντονης συζήτησης και βίαιης ρητορικής.

Να τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής: Η Καμάλα Χάρις έχει πει ότι «η δημοκρατία είναι στη γραμμή» στην κούρσα της ενάντια στον Πρόεδρο Τραμπ. Ο ένοπλος συμφώνησε και χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς φράση. Είχε ένα αυτοκόλλητο προφυλακτήρα Kamala Harris στο φορτηγό του. Είχε εμμονή με τον «αγώνα για τη δημοκρατία» της Ουκρανίας και απορρόφησε πολλές ακλόνητες απόψεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Το όνομά του είναι Ryan Routh και έκανε δωρεές 19 φορές σε δημοκρατικούς σκοπούς και μηδέν σε δημοκρατικούς.

Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδρούσαν οι Δημοκρατικοί και οι σύμμαχοί τους στα μέσα ενημέρωσης εάν ένας 19 φορές Ρεπουμπλικανός δωρητής προσπαθούσε να σκοτώσει έναν Δημοκρατικό αξιωματούχο; Είναι μια ερώτηση που απαντά από μόνη της. Για χρόνια, τα υποκατάστατα της εκστρατείας της Καμάλα Χάρις έλεγαν πράγματα όπως «Ο Τραμπ πρέπει να εξαλειφθεί». Και πώς αντέδρασαν οι σύμμαχοί τους στα μέσα ενημέρωσης στη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε πολλούς μήνες;

Το NBC News χαρακτήρισε την απόπειρα δολοφονίας «περιστατικό με κλαμπ του γκολφ». Οι LA Times μας είπαν “Ο Τραμπ στόχευσε στο Golf Club”. Ο κορυφαίος τίτλος του USA Today είναι «Η Ελπίδα στην Αμερική» και δημοσίευσαν μια παράλογη επιστολή προς τον εκδότη, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ «προκαλεί αυτές τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του». Η Dana Bash του CNN – η οποία μόλις χθες με κατηγόρησε περίεργα ότι υποκίνησα μια απειλή για βόμβα – είπε σήμερα ότι η ρητορική της εκστρατείας του Χάρις δεν παρακίνησε τον Ρουθ.

Η εκπομπή του Σαββατοκύριακου του PBS απεικονίζει τέλεια τα διπλά πρότυπα των φίλων μέσων ενημέρωσης της Kamala Harris. Αφού πέρασαν 30 δευτερόλεπτα στη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Τραμπ, επικεντρώθηκαν στον πραγματικό κίνδυνο: εμένα και τον Πρόεδρο Τραμπ, οι οποίοι, σύμφωνα με αυτούς, είμαστε προσωπικά υπεύθυνοι για τις απειλές με βόμβες κατά του Σπρίνγκφιλντ. Φυσικά, καταδικάζω επανειλημμένα αυτές τις απειλές. Και τα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι προέρχονταν από μια ξένη χώρα, όχι -όπως υποστήριξαν τα μέσα ενημέρωσης- από ταραχώδη θαυμαστή του Τραμπ.

Για τις επόμενες 7 εβδομάδες αυτής της καμπάνιας, θα υπερασπιστώ σθεναρά το δικαίωμά σας να λέτε τη γνώμη σας. Πιστεύω ότι έχετε κάθε δικαίωμα να επικρίνετε εμένα και τον Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, ακόμα κι αν λέτε τρομερά ή αναληθή πράγματα για εμάς. Αλλά όταν σας ζητώ να «μειώσετε τη ρητορική» δεν έχει να κάνει με το να είμαστε καλοί, οι πολίτες μας έχουν κάθε δικαίωμα να είναι κακοί, ακόμα κι αν δεν μου αρέσει..

Αντίθετα, ζητώ από όλους μας να απορρίψουμε τη λογοκρισία. Απορρίψτε την ιδέα ότι μπορείτε να ελέγξετε τι σκέφτονται και λένε οι άλλοι. Αγκαλιάστε την πειθώ των συμπολιτών σας για τη φίμωσή τους — είτε μέσω των δυνάμεων της Big Tech είτε μέσω ηθικού εκβιασμού.

Νομίζω ότι αυτό θα κάνει τη δημόσια συζήτηση πολύ καλύτερη. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Απορρίψτε τη λογοκρισία και απορρίψτε την πολιτική βία. Αγκαλιάστε τη λογοκρισία και αναπόφευκτα θα αγκαλιάσετε τη βία για λογαριασμό της.

Ο λόγος είναι απλός. Η λογική της λογοκρισίας οδηγεί κατευθείαν σε ένα μέρος, γιατί υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φιμώσετε οριστικά έναν άνθρωπο: να βάλετε μια σφαίρα στον εγκέφαλό του».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί