Τραγωδία στη Ναμίμπια: Τέσσερα παιδιά παγιδεύτηκαν σε καταψύκτη και πέθαναν

Η αστυνομία στη Ναμίμπια ερευνά τον θάνατο τεσσάρων παιδιών που έπαιζαν σε έναν άδειο παλιό καταψύκτη στη βορειοανατολική περιοχή Ζαμπέζι.


Ηλικίας μεταξύ τριών και έξι ετών, τα παιδιά βρέθηκαν μέσα στον αχρησιμοποίητο καταψύκτη στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης Katima Mulilo το απόγευμα της Δευτέρας.
Η αστυνομία πιστεύει ότι τα παιδιά εγκλωβίστηκαν κατά λάθος ενώ έπαιζαν και πέθαναν μέσα, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Από τα τέσσερα παιδιά, δύο πέθαναν από ασφυξία στο ψυγείο, ενώ άλλα δύο πέθαναν στο νοσοκομείο ενώ υποβάλονταν σε θεραπεία, μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός.

«Όταν μπήκα, είδα τους διασώστες να φροντίζουν την κόρη μου και ένα άλλο κορίτσι. Τα μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο», είπε ο Aranges Shoro, ένας από τους γονείς στην ιδιωτική εφημερίδα The Namibian.


«Υπήρχε ένα άγκιστρο στον καταψύκτη που μπορούσε να ανοίξει μόνο από έξω», είπε ο περιφερειακός αστυνομικός διοικητής της Ζαμπέζι, Αντρέας Σιλέλο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.
«Έμειναν κολλημένα για περίπου μιάμιση ώρα και πέθαναν από ασφυξία».


Τα δύο παιδιά που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο κοντινό Κρατικό Νοσοκομείο Katima Mulilo διαπιστώθηκαν νεκρά κατά την άφιξή τους, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NBC .
Δεν είναι σαφές γιατί ο μη λειτουργικός καταψύκτης έμεινε έξω από το σπίτι μιας από τις πληγείσες οικογένειες.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί