Το «πιο επικίνδυνο» φυτό του κόσμου μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί μήνες με ένα μόνο άγγιγμα!

Το φυτό έχει περιγραφεί ως «μαρτύριο», αλλά υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να εξαλειφθεί σύντομα.

Οι άνθρωποι κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα φυτό «βασανιστηρίων» που μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί «μήνες» με ένα μόνο άγγιγμα.

Λες και δεν υπήρχαν ήδη πολλά για να ανησυχείτε στον κόσμο – φόροι, πανδημίες και καρχαρίες – τι θα λέγατε να προσθέσετε ένα οδυνηρό φυτό στη λίστα;

Μια εικόνα του «πιο επικίνδυνου φυτού του κόσμου» κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , δείχνοντας μια γλάστρα που περιέχει ένα Dendrocnide moroides, AKA ένα «Deadly Stinger».

Το φυτό είναι εγγενές στο Κουίνσλαντ της Ανατολικής Αυστραλίας και στη φωτογραφία φαίνεται με ένα συρμάτινο κλουβί χτισμένο γύρω από τη γλάστρα.

Η πινακίδα «ΚΙΝΔΥΝΟΣ» γράφει: «Ένα άγγιγμα μπορεί να προκαλέσει εννέα μήνες έντονου επαναλαμβανόμενου πόνου !»

Η Κρατική Βιβλιοθήκη του Κουίνσλαντ εξηγεί ότι «κάθε μέρος» του φυτού καλύπτεται από «τρίχες πυριτίου» και αυτές οι τρίχες «δρούν σαν υποδερμικές βελόνες».

Εάν αγγίξετε κατά λάθος μέρος του φυτού, θα πάθετε ένα πολύ άσχημο σοκ.

Η ερευνήτρια από το Κουίνσλαντ, η καθηγήτρια Irina Vetter είπε στο ABC: «Οι βελόνες λειτουργούν σαν υποδερμική σύριγγα, διεισδύοντας στο δέρμα σου για να εγχύσουν αυτό που τώρα πραγματικά θεωρούμε δηλητήριο.

«Ο ελάχιστος χρόνος για τον οποίο μπορεί να πονέσει κάποιος είναι περίπου έξι έως οκτώ ώρες, αλλά το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί αυτός ο πόνος να διατηρηθεί για μέρες, εβδομάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και μήνες μετά την έκθεση».

Και μερικοί άνθρωποι το έχουν ανακαλύψει ακόμη και μόνοι τους.
Ο οδηγός πεζοπορίας στο Άπω Βόρειο Κουίνσλαντ, Wayne Fitcher, ήρθε σε επαφή με το φυτό όταν προσπάθησε να το αφαιρέσει αφού τσίμπησε ένα μαθητή που έκανε πεζοπορία στο τροπικό δάσος.

Εξήγησε: «Κράτησε τέσσερις ή πέντε μήνες ο πόνος πριν φύγει».

Σύμφωνα πάντως με μια δημοσίευση στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ: «Ο επίμονος πόνος που προκαλούν οι τοξίνες του τσιμπήματος των δέντρων μας δίνει ελπίδα ότι μπορούμε να μετατρέψουμε αυτές τις ενώσεις σε νέα παυσίπονα ή αναισθητικά που έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα».

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί