“Σπαρτιάτες”: Μετέτρεψαν τον Λεωνίδα της Σπάρτης σε κακόγουστη δύσμορφη φιγούρα

Την αντίδραση του κόμματος των "Σπαρτιατών" προκάλεσε το γεγονός ότι ως μασκότ αθλητικού γεγονότος παρουσιάζεται φιγούρα του Λεωνίδα της Σπάρτης.

“Είναι δυνατόν να μετατρέπεται σε μία κακόγουστη δύσμορφη φιγούρα ο βασιλιάς της Σπάρτης, για τις ανάγκες ενός αθλητικού γεγονότος; Μπορεί ένα αντιαισθητικό ανθρωπάκι με μακριά γενειάδα που παραπέμπει όχι σε αρχαίο Έλληνα πολεμιστή αλλά σε άνθρωπο των σπηλαίων να είναι ο Λεωνίδας”, αναφέρουν οι “Σπαρτιάτες” σε σημερινή ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: “Το θέμα έφερε χθες στην Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, και κατάθεσε σχετικές φωτογραφίες με την μασκότ υποτίθεται του βασιλέα της Σπάρτης, προσθέτοντας ότι «αναγράφεται ότι στόχος του Λεωνίδα δεν είναι να δείχνει πολεμοχαρής αλλά να εκφράσει τη μαχητικότητα των κορυφαίων οδηγών όλου του κόσμου».

Οι “Σπαρτιάτες¨σημειώνουν ακόμη για το ίδιο θέμα:“Αν είναι δυνατόν. Ηταν πολεμοχαρής ο Λεωνίδας, που πολέμησε για να σωθεί η Ελλάδα, απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες βαρβάρους επικεφαλής 300 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων, υπερασπιζόμενος την ελευθερία; Μήπως ήταν μέλος κάποιας ΜΚΟ ή ήταν χίπις, γι’ αυτό και του έβαλαν μούσια; Όλη η Ελλάδα είναι ανάστατη και ιδιαίτερα η λακωνική κοινωνία. Τα ΜΜΕ της Σπάρτης διαμαρτύρονται και οι “Σπαρτιάτες” είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν την ελληνική ιστορία και την κληρονομιά μας”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί