Ατύχημα που κόβει την ανάσα στην Ταϊβάν – Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο!(vid)

Ένα φρικτό ατύχημα σε αθλητικό γυμναστήριο στο Taoyuan της Ταϊβάν έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια του γυμναστηρίου.

Ένας αρσιβαρίστας που εκτελούσε ασκήσεις πίεσης στον πάγκο κινδύνευσε να πνιγεί όταν μια μπάρα βάρους 104 κιλών έπεσε στον λαιμό του.

Στα πλάνα της κάμερας ασφαλείας φαίνεται ότι ο αρσιβαρίστας κουράστηκε και έχασε τον έλεγχο του βάρους ολοκληρώνοντας το σετ του. Καθώς η μπάρα κύλησε προς το λαιμό του άνδρα, προσπάθησε απεγνωσμένα να αναπνεύσει και κίνησε τα πόδια του για βοήθεια.

Τα άλλα άτομα στο γυμναστήριο αρχικά δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ωστόσο, όταν τα πόδια του αρσιβαρίστα άρχισαν να συσπώνται λόγω έλλειψης οξυγόνου, ένας άνδρας και μια γυναίκα έσπευσαν να βοηθήσουν. Μαζί σήκωσαν το βάρος και έσωσαν τον άνδρα.

Μετά το περιστατικό, ο αρσιβαρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η τοπική κοινωνία επέκρινε το προσωπικό του γυμναστηρίου για την καθυστερημένη απάντησή τους. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα γυμναστήρια είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση των πελατών τους και ότι ενδέχεται να υπάρξουν νομικές συνέπειες για τη μη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων.

Το περιστατικό αυτό θυμίζει παρόμοια ατυχήματα που έχουν συμβεί πρόσφατα. Πέρυσι, μια γυναίκα στην Ινδονησία έχασε τη ζωή της αφού έπεσε από διάδρομο που κινούνταν γρήγορα. Στο Μπαλί, ένας bodybuilder πέθανε όταν ένα μεγάλο βάρος έπεσε στο λαιμό του.

Αυτά τα ατυχήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα γυμναστήρια και για τους χρήστες να είναι πιο προσεκτικοί. Οι ειδικοί συνιστούν να έχετε πάντα έναν συνεργάτη προπόνησης και να ελέγχετε τακτικά τον εξοπλισμό.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί