Περίεργα πράγματα εν όψει εκλογών στις ΗΠΑ: Σε τι φέρονται να προετοιμάζουν ήδη τον κόσμο

Ποιά θα είναι η Πολιτεία στην οποία θα παιχτούν όλα για όλα

Απομένουν 48 ημέρες μέχρι την ημέρα των εκλογών και, σύμφωνα ΜΜΕ, τον τελευταίο καιρό, προετοιμάζουν τους ψηφοφόρους για μια επανάληψη αυτού που συνέβη κατά τις προηγούμενες εκλογές, τουτέστιν, όπως αναφέρουν: νοθεία!

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα κυρίως στην Πενσυλβάνια, πολιτεία κλειδί για τον νικητή!

Στις 8 Αυγούστου, η πολιτεία της Πενσυλβάνια δημοσίευσε αρκετές αναρτήσεις στο X που ενημερώνουν τους κατοίκους ότι είναι πιθανό να μην υπάρξει ξεκάθαρος νικητής την νύχτα των εκλογών.

«Οι κάτοικοι της Πενσυλβανίας δεν θα γνωρίζουν πάντα τα τελικά αποτελέσματα όλων των ροών τη νύχτα των εκλογών. Οποιεσδήποτε αλλαγές στα αποτελέσματα που θα συμβαίνουν καθώς οι κομητείες συνεχίζουν να μετρούν ψηφοδέλτια δεν αποτελούν απόδειξη ότι οι εκλογές είναι “νοθευμένες”», σημειώνεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων!

«Αυτή η ανάρτηση μπορεί να σας τράβηξε την προσοχή και να σας έκανε να αναρωτηθείτε, “Γιατί η ΠΑ δεν έχει πλήρη αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών;” Η απάντηση είναι: Επειδή η πολιτειακή νομοθεσία λέει ότι οι κομητείες δεν μπορούν να ξεκινήσουν την επεξεργασία των ψηφοδελτίων μέσω ταχυδρομείου μέχρι τις 7 π.μ. την ημέρα των εκλογών», τονίζεται σε άλλη ανάρτηση!

Αυτές οι αναρτήσεις, σχολιάζουν ΜΜΕ στην Αμερική, είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια να προλάβουν τυχόν ισχυρισμούς που θα μπορούσε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την έλλειψη ακεραιότητας σε μια πολιτεία υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Τζος Σαπίρο!

Εφημερίδες δε τονίζουν πως «δεν θα υπάρξει ξεκάθαρος και άμεσος νικητής την νύχτα των εκλογών και ότι οι πρόωρες επιστροφές θα μπορούσαν να δώσουν μια εσφαλμένη εντύπωση για το ποιος θα επικρατήσει τελικά».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβάνια, πάντως, ακύρωσε μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, αποφασίζοντας ότι τα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια που δεν έχουν ημερομηνία ή έχουν εσφαλμένη δεν θα υπολογίζονται την ημέρα των εκλογών.

Ο Μάικλ Γουάτλι, πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής, που υποστήριξε την αγωγή, επικρότησε την απόφαση για το Χ.

«Αυτό καθιστά την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου στην Πολιτεία κλειδί λιγότερο επιρρεπή σε απάτη», είπε.

Πιστή στο όνομά της ως Πολιτεία Keystone, η Πενσυλβάνια, περισσότερο από κάθε άλλη πολιτεία, θα καθορίσει ποιος θα κερδίσει τη φετινή προεδρική κούρσα.

Χωρίς τις 19 ψήφους του Εκλογικού Κολλεγίου, ο Τραμπ θα πρέπει όχι μόνο να περάσει την κλωστή μέσα από την βελόνα κερδίζοντας πολιτείες με ρεπουμπλικάνους όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Τζόρτζια, αλλά θα πρέπει επίσης να πάρει την Αριζόνα και την Νεβάδα, τις οποίες έχασε την τελευταία φορά. Και ακόμη και τότε δεν θα ήταν ίσως αρκετό. Για σιγουρία θα πρέπει να κερδίσει ακόμα μια παραδοσιακή Δημοκρατική πολιτεία όπως το Νιου Χάμσαϊρ, το Ουισκόνσιν, ή το Μίσιγκαν (15). Αλλά άπαξ και κερδίσει την Πενσυλβάνια, τότε το μόνο που έχει να κάνει ο Τραμπ είναι να κρατήσει την Βόρεια Καρολίνα και την Τζόρτζια!

Η πρόβλεψή, η οποία γίνεται, είναι ότι όσο και αν είναι μπροστά ο Τραμπ την νύχτα των εκλογών στην Πενσυλβάνια, θα είναι η τελευταία πολιτεία που θα παράσχει τα αποτελέσματά της.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί